Umar Sadik (© Star sport)
Umar Sadik (© Star sport)

Lou kost varijanta: Barsa hoće Umara Sadika umesto Aguera i De Jonga

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 12:08

Almerija bi da ponudi novi ugovor Nigerijcu i u njega ubaci izlaznu klauzulu od 60.000.000 evra

Letos se pisalo o Bajernu i Mančester Sitiju, zatim o Viljarealu i Sevilji, pre nekoliko dana o Njukaslu, a da je Almerija zatrpana pozivima za Umara Sadika svedoči i poslednja informacija. Plasirao ju je ugledni kataonski dnevnik Mundo deportivo, a glasi da je Nigerijac na listi potencijalnih pojačanja – Barselone!

Da, da, koliko god nekome čudno delovalo na prvi pogled, Mudno objašnjava da su na Nou Kampu označili nekadašnjeg člana Partizana opcijom za januarski prelazni rok, posle saznanja da Serhio Aguero neko vreme neće moći da igra fudbal, a da novi trener Ćavi ne računa na Holanđanina Luka de Jonga, koji bi trebalo da se vrati u Sevilju. Sa tako smanjenim napadačkim potencijalom Barsi je potrebna sveža krv, a među kandidatima se nalazi i Sadik.

Izabrane vesti

U tekstu se objašnjava da interes Barselone nije od juče, već da pomno prati Umarov učinak otkako je u jesen 2020. stigao u Španiju, te da ga je doskoršanji sportsk direktor Ramon Planes nekoliko puta pomenuo na sastancima kad se povela priča koga bi klub mogao da angažuje. Podseća Mundo da je prva meta Katalonaca Artur Kabral iz Bazela, međutim, ako ne uspe da dovede 23-godišnjeg centarfora kog je preporuča portugalska legenda Deko, okrenula bi se rezervnim rešenjima. A tu akcije Sadika dobro stoje.

Mundo deportivo ga opisuje kao jednog od najboljih fudbalera Segunde, ističe da je ove sezone postigao sedam golova i dodao šest asistencija na 16 utakmica – u prošloj je pogodio 20 puta na 38 mečeva – a napominje da bi eventualni angažman bio „lou kost“ varijanta. Pogotovo ako se zna da je Barselona u finansijskim problemima i nije u situaciji previše da se razbacuje novcem.

Navodno, 18.000.000 evra je Sadikova vrednost na tržištu, mada se ističe kako Almerija, svesna njegove produktivnosti, želi da mu ponudi novi ugovor i posebno usled raspitivanja Barselone, ubaci izlaznu klauzulu postavljenu na čak 60.000.000 evra.

Andalužani na prvi pogled nisu ni zainteresovani da prodaju svog napadača, jer im je potreban u nastojanjima da se vrate u La Ligu (trenutno su lideri Segunde), ali svet fudbala nas je naučio da je sve moguće, pa i da Umar Sadik obuče dres Barselone.


tagovi

SegundaAlmerijaBarselonaSadik Umar

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara