Lozano između Monaka i Napolija, Pačuka čeka bogatih 20 odsto

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 19:42

Meksikanac ne želi da se odrekne novca za marketinška prava

Čekao se Hames Rodrigez, ali Napoli će na kraju najverovatnije dočekati – Irvinga Lozana!

Italijom već kruži priča da je popularni Čaki na pragu transfera u Napoli vrednog čak 42.000.000 evra, pošto su poslednji razgovori s njegovim agentom Minom Rajolom prošli u pozitivnoj atmosferi i obostranoj želji da se posao što pre završi.

Izabrane vesti

Ali, da bi se transfer zaista dogodio, Napoli i Lozano moraće pod hitno da nađu rešenje za, ovih dana vrlo popularnu stavku, marketinška prava. Ljudi iz Napolija od Lozana traže da se u njihovu korist odrekne 5.000.000 evra, koliko bi trebalo da mu bude isplaćeno za ovu stavku, međutim on to kategorički odbija, iako mu je klub spremio jak petogodišnji ugovor vredan oko 4.500.000 evra po sezoni.

NAPOLI OSVAJA SERIJU A – 6,00

Upravo na ovom segmentu pokušaće Monako da pridobije Lozanovo poverenje. Naime, Kneževi nemaju ništa protiv da Lozano zadrži novac koji mu po pravu pripada od prodaje pomenutih marketinških prava. Ali, zbog toga Monako nudi 4.000.000 evra godišnje neto platu, što je za nijansu slabije od onoga što je spremio Napoli. Monako je već obavio direktne razgovore s Rajolom, ali nije stupio u kontakt s PSV Ajndhovenom. Holandski vicešampion je već načelno prihvatio Napolijevih 42.000.000 evra, od čega će čak 20 odsto otići na račun Lozanovog bivšeg kluba Pačuke.

To je u ovoj situaciji oko 8.400.000 evra, što će Lozana učiniti igračem od kojeg je meksički tim zaradio najviše novca u klupskoj istoriji. Podsetimo, levokrilni ofanzivac je pre dve godine prešao u PSV za 8.000.000 evropskih novčanica, posle čega je izrastao u jednog od najboljih mladih ofanzivaca Evrope.  

Ovde bi do konačne realizacije transfera moglo da bude svašta...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara