Lučanci bi opet u Evropu: Mladost savladala Železničar, Frajdej sa šuterskog treninga na časove glume

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.12.23. | 17:24

Minimalac ekipe Tomislava Sivića u 17. kolu Mozzart Bet Superlige za ostanak na petom mestu

Sedam sezona prošlo je od one kada su Patrik Eze Frajdej i Saša Jovanović tada kao još talentovani fudbaleri odveli Mladost u Evropu. Danas se Lučanci uzdaju u veteran na zalasku karijera, ali pogled na tabelu naslućuje da bi istorijski rezultat mogao da se ponovi. Mladost je u vetrovitom 17. kolu Mozzart Bet Superlige savladala Železničar sa 1:0 i tako se zadržala na petom mestu na tabeli srpskog prvenstva, koje bar još ove sezone znači i izlazak na međunarodnu scenu.

Glavnu ulogu u večerašnjem meču odigrao je bez svake sumnje isti taj Frajdej, stariji, jednako opasan i ponekad – jednako naivan. Napadač iz Nigerije je bio ubedljivo najistaknutiji pojedinac utakmice, postigao je taj odlučujući pogodak, a onda zbog simuliranja zaradio i crveni karton zbog kojeg se Mladost u poslednjih pola sata i više branila sa 10 igrača.

Izabrane vesti

Mladost je od samog starta utakmice gostima iz Pančeva jasno stavila do znanja da namerava da opravda petu poziciju na tabeli. Mada se patila sa jakim vetrom zbog kojeg su ubacivanja u kazneni prostor Železničara bila neočekivano nezahvalan izazov. Detalj iz 24. minuta je to najbiolje oslikao. Žarko Udovičić izvodi korner, iza gola jedan po jedan padaju svi reklamni panoi, na kraju je i lopta dobila noge i odšetala od korner zastavice.

Pa i u takvim uslovima Lučanci su sve vreme napadali i pritiskali rivala. S tim da s vremešni fudbaleri Mladosti nisu baš tehnički najsavršeniji igrači i protiv bunkera su se oslanjali baš na centaršuteve, a njih je bilo vraški teško poslati na pravo mesto.

Jedan takav Aleksandra Varjačića je rezultovao i autogolom Marka Konatara već u osmom minutu, ali ga je sudija Novak Simović poništio zbog navodno faula u napadu Marka Mirića. Sve ostalo uhvatio je Mladen Živković. Pet šuteva u uvodnih 45 minuta, uglavnom od Patrika Eze Frajdeja, najopasnijeg igrača Mladosti. Posebno preteći bio je onaj posle dodavanja Uroša Sremčevića u 25. minutu, tukao je Frajdej glavom sa četiri metra, opet je Živković sjajno reagovao.

Sa druge strane, Železničar je nominalno igrao sa trojicom napadača, ali su Lazar Romanić, Đorđe Šušnjar i Jivgen Pavlov uglavnom bili usamljeni u pokušajima da ugroze gol domaćina. Nekoliko obećavajućih naleta, nijedan se nije završio makar šutem u prvom poluvremenu.

Nije tako moglo doveka. Već u prvom minutu nastavka Nikola Ćirković centrira sa desne strane, sam kao duh je Frajdej, hvata volej na nekih sedam ili osam metara od gola i Živković je tu nemoćan.

Železničar je prvi put šutirao u 51. minutu, iznad prečke tukao je Dušan Pantelić, povredio se i morao van igre. I baš kada su igrači Mladosti umrtvili igru veliku glupost napravio je Frajdej. Prvi žuti karton je dobio zbog prigovora, drugi i crveni u 58. zbog očiglednog i nepoštenog pokušaja da prevarom iznudi penal. Nije prevario Simovića, samo je svom timu naneo veliku štetu. Do tog 58. minuta Frajdej je imao sedam šuteva na gol.

Očekivano, šef struke Pančevaca Nenad Mijailović je zaigra ofanzivniji, ofanzivni vezni Dario Grgić zamenio je štopera Stefana Obradovića, Železničar je krenuo agresivnije napred, ali teško je dolazio i do šansi pored iskusnih protivnika. Mada će se u Pančevu verovatno žaliti na detalj iz 73. minuta kada je Mirić potkačio Darija Grgića, ali je Simović procenio da tu nije bilo intenziteta za najstrožu kaznu.

Mada je utisak da Železničar nije ni zaslužio bod, jer je čak i sa brojčanom prednošću gostiju, Mladost imala konkretnije prilike u završnici kada je Donjimani Silue ušao na teren sa klupe. Na drugoj strani jedan preteći centaršut Branislava Kneževića i samo jedna prava i vrlo značajna odbrana Saše Stamenkovića… Premalo za pola sata sa igračem više.

Bodovi ostaju u Lučanima. I Lučani ostaju na petom mestu.

MLADOST LUČANI – ŽELEZNIČAR PANČEVO 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Stadion: SRC Radoš Milovanović

Sudija: Novak Simović

Mladost Lučani (3-5-2): Stamenković 6,5 – Ćirković 6,5, Joksimović 6 (od 76. Radivojević), Milošević 6 – Varjačić 6,5, Leković 6, Tumbasević 6, Mirić 6 (od 76. Silue 6,5), Udovičić 6 – Sremčević 6 (od 76. Žunić), Frajdej 6,5.

Železničar (3-4-1-2): Živković 7 – Konatar 6, Stanković 5,5, Obradović 6 (od 64. Grgić 6) – Lakićević 5,5, Đorđević 5,5, Pantelić 5,5 (od 54. Knežević 6), Hajdin 5,5 – Romanić 5,5 – Pavlov 5,5 (od 80. Jovanović), Šušnjar 6.

Igrač utakmice: Mladen Živković


MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost - Železničar 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Partizan - Vojvodina (u toku)

19.00: (2,40) Voždovac (3,35) IMT (2,95)

Nedelja

13.00: (1,55) Čukarički (4,00) Radnički 1923 (6,25)

15.00: (13,0) Napredak (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Tomislav SivićPatrik Eze Frajdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara