Slavlje Rikarda, Obradovića i Ostojića (© Star sport)
Slavlje Rikarda, Obradovića i Ostojića (© Star sport)

Lučani pali posle tri i po godine: Obradović se upisao na semafor, Partizan ubojit u mešanom sastavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.09.21. | 19:38

Crno-beli pod uticajem levog beka savladali Mladost i ostali na čelu superligaške tabele – 2:0

Sastav kombinovan – pobeda rutinska. Može Parni valjak da osvaja bodove i kad nije kompletan. Nedostajala su mu u Lučanima četvorica projektovanih startera, promenjen je čak i golman, naspram njega bio je tim koji ga je minulih sezona redovno sputavao u šampionskoj trci, ali u aktuelnoj deluje da Partizan ima dovoljno širok kadar, da sa drugopozivcima savlada Mladost i ostane na čelu superligaške tabele posle krnjeg desetog kola – 2:0.

Nepisano pravilo da su mečevi i pre i posle večitog derbija najteži kao da ne važi za sastav Aleksandra Stanojevića. Četiri gola dao je Radničkom u Kragujevcu, potom odigrao „samo“ 1:1 sa Crvenom zvezdom, a u Dragačevu se vratio navici da lako, rano i bez većih problema razoružava protivnika, kao što je radio uglavnom od početka prvenstva. Pritom, ima sve više aduta, pošto mu se na stadionu na kome nije slavio tri i po godine ukazao Ivan Obradović i traisrao put ka osmoj pobedi u borbi za bodove.

Izabrane vesti

Levi bek ofanzivnih karakteristika uglavnom nije igrao zbog povreda i kvalitetnih partija Slobodana Uroševića, međutim, protiv sastava Ivana Stefanovića pokazao je koliko može da bude koristan pred i(li) u tuđem kaznenom prostoru. Domaćin se u početku zatvorio, branio duplim blokom, sa petoricom igrača jasno naglašenih odbrambenih zadataka, a rešenje za bunker imao je bivši rešrezentativac Srbije. Već u trećem minutu probio je po boku, centrirao na glavu Rikarda Gomeša i omogućio napadaču sa Zelenortskih Ostrva da poboljša ionako sjajan učinak (14. gol u sezoni, na 16. utakmici), a pred kraj prvog dela iskoristio veliku gužvu u petercu Mladosti, posle obostranog povlačenja Igora Vujačića i Nikole Lekovića u padu matirao Ivana Kostića i upisao se na „semafor“, postavši čak 16. različiti strelac Partizana od početka sezone.

Samuel Baha i Miloš Jojić (© Star sport)Samuel Baha i Miloš Jojić (© Star sport)

Između ta dva poteza smestilo se pregršt opasnih situacija pred golom Mladosti, a samo zbog uočljive želje gostujućih fudbalera da se u pojedinim akcijama ušetaju u gol vođstvo favorita nije bilo ubedljivije. Šanse su propuštali Nikola Terzić, Rikardo, Bibars Natho, povremeno je petljao Kvinsi Menig, ali je za Stanojevićev tim najvažnije da pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, iako na ovom meču nije mogao da računa na Lazara Markovića, Danila Pantića, Aleksandra Šćekića, a da je Sejduba Suma na „ledu“.

Doduše, bilo je trenutaka kad je Mladost znala da pripreti. Tek u drugom poluvremenu kad joj i nije preostalo ništa drugo nego da juri zaostatak i kad je stručni štab Partizana dobro promešao već kombinovan tim (ušli Nemanja Jović, Aleksandar Lutovac i Filip Holender, a Nemanja Miletić zabeležio povratnički debi na poziciji štopera). Tri vrlo dobre šanse stvorili su fudbaleri iz Lučana, najpre je zapretio kamerunski ofanzivac Samuel Baha, posle njega štoper Nemanja Mićević, na kraju i rezervista Marko Veličković (tek da pokaže domaćin čime sve raspolaže), međutim, Nemanja Stevanović je intervencijama pokazao da na njega crno-beli uvek mogu da se oslone i još jedan meč je zavrpšio bez primljenog gola. Na taj način je pomogao ekipi da prvi put trijumfuje u Dragačevu još od 18. februara 2018, a tad je na klupi sedeo Miroslav Đukić!?

Za crno-bele je značajno da je Rikardo nastavio da rešeta, da su još jednom relativno lako dobili superligaški meč, da imaju široku rotaciju i da komotno mogu da spremaju naredni prvenstveni duel sa subotičkim Spartakom (nedelja) i izuzetno važan okršaj sa estonskom Florom u Ligi konferencije sledećeg četvrtka.



SUPERLIGA SRBIJE, DESETO KOILO

MLADOST LUČANI - PARTIZAN 0:2 (0:2)

/Rikardo 3, Obradović 38/

Stadion Mladosti

Sudija: Aleksandar Živković (Niš)

MLADOST (4-2-3-1): Kostić - Milošević, Hrkać (od 72. Katanić), Mićević, Cvetković - Leković, Baha - Jovanović, Selenić (od 46. Radivojević), Perović (od 46. Veličković) - Obradović (od 46. Danoski).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović - Živković Ostojić, Vujačić (od 46. Miletić), Obradović - Zdjelar, Jojić - Terzić (od 46. Jović), Natho (od 70. Holender), Menig (od 70. Lutovac) - Rikardo (od 90+1. Smiljanić).

SUPERLIGA - 10. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kolubara 2:1 (1:0)

/Đuranović 14, Simić 52 - Andrić 90+1/

Sreda

Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Filipović 13, Mirić 23 – Aganspahić 8/

Napredak – Čukarički 1:2 (0:1)

/Marjanović 58 – Lukić 12, Jovanović 71/

Spartak – Proleter 1:2 (0:1)

/Bijelović 73 - Kun 25, Mladenović 89/

Četvrtak

Mladost Lučani - Partizan 0:2 (0:2)

/Rikardo 3, Obradović 38/

Odloženo

Radnik - TSC

Radnički Niš - Metalac

Crvena zvezda - Voždovac



tagovi

Ivan ObradovićRikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara