Mirčea Lučesku (©AFP)
Mirčea Lučesku (©AFP)

Lučesku se predomislio, ali navijači Dinama nisu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 09:11

"Obećavamo ti ne samo "toplu" dobrodošlicu, nego i najteže moguće radne uslove. Ovo će ti biti najteži milioni evra u karijeri", prete Vajt bojsi

Jučerašnja informacija da je Mirčea Lučesku napustio klupu Dinamo Kijeva posle pritiska navijača, po svemu sudeći nije tačna. To jest Rumun je izgleda odustao tako da sve ostaje po starom. Barem još neko vreme. Tako tvrde ukrajinski, ali i ruski mediji.

Što uostalom potvrđuje i rekacija navijača najvećeg ukrajinskog kluba, popularnih White Boys Cluba koji su razočarani ostankom rumunskog stručnjaka, čoveka koji je pre samo nekolioko dana stavio paraf na ugovor.

Izabrane vesti

Razlog za to su pojedine izjave i stavovi 74-godišnjeg Rumuna, između ostalog i da su Rusija i Ukrajina jedno. A pošto se i tamo navijači više bave popularnom politikom, to jest pijačnim nacionalizmom (da ne kažemo nacizmom) nego navijanjem, našli su za shodno da se nešto pitaju u klubu iz prestonice koji već decenijama pronosi ime grada Kijeva širom sveta. I da određuju ko je podoban, a ko ne po nekim njihovim "moralnim" načelima.

"Jučerašnji dan nam je dao luč nade zdravog razuma da nema saradnje između Dinama i Lučeskua. Mirčea, sve si dobro razumeo: ovde ne možeš normalno da radiš! To što ćeš se pojaviti ovde 28. jula znači da te samo pare interesuju zbog čega si zabio klin između navijača i kluba. Obećavamo ti ne samo 'toplu' dobrodošlicu, nego i najteže moguće radne uslove. Ovo će ti biti najteži milioni evra u karijeri", preti se u saopštenju.

Lučesku je inače najveće uspehe u karijeri trenera postigao sa rivalskim Šahtjorom u vreme najveće ekspanzije kluba iz Šahtjora, sa kojim je između ostalog osvojio i Ligu Evrope 2009. godine. Međutim, glavni razlog ovolike mržnje navijača Dinama nije taj, već zbog već pomentih izjava.

"U Kijevu nikada nećeš biti dobrodošao kao u Donjecku i definitivno nikada nećemo zaboraviti tvoje reči da su Ukrajina i Rusija jedno. Za nas čast, ponos i istorija su važnije od para, kupova i medalja. Nikada nećemo pogaziti svoje principe!. Do povratka tima sa odmora imate još jednu šansu pravilnog izbora i mirnog odlaska. Taj izbor važi i za rukovodstvo Dinama!"

Rukovodstvu, to jest gazdi Igoru Surkisu ne pada na pamet da se povinuje volji dela tribina.

"Ne znam ništa o nekakvim rečima Mirčee. On je trener Dinama i tačka! Sutra (utorak) nam dolazi i dobićete pravu izjavu na konferenciji za medije. A ja mislim da su naši navijači pametni i da će shvaitit kada tim počne da napreduje i pokazuje kvalitetan fudbal po profesionalnim vođstvom. Uostalom, imam pravo da pozovem u ekipu koga ja hoću, a Mirčea je veliki profesionalac i motivator i siguran sa de će doneti dobro Dinamu. A ako su to pravi navijači, uživaće u predstojećim uspesima", izjavio je ukrajinski tajkun koji su svom biznis portfoliju ima kijevski Dinamo još od 2002. 

Ukrajinska liga se vraća 12. septembra, a titulu brani Šahtjor.


tagovi

Dinamo KijevMirčea Lučesku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara