Vladimir Lučić (©Starsport)
Vladimir Lučić (©Starsport)

Lučić ostvario najveći indeks u karijeri, Micić prvi asistent kola u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.10.20. | 12:57

As Bajerna postigao je 26 poena, uz sjajan šut iz igre (7/8), a imao je i tri skoka i dve ukradene lopte

Dominatno kolo srpskih igrača u Evroligi. Vladimior Lučić je proglašen za MVP-a trećeg kola elitnog takmičenja pošto je ostvario najveći indeks u evroligaškoj karijeri - 29, čime je ujedno bio najbolji i u čitavoj rundi. Vasilije Micić je sa 13 asistencija bio najbolji asistent tek završenog kola.

Lučić je na fantastičan način predvodio svoju ekipu. Postigao je 26 poena, uz sjajan šut iz igre (7/8), a imao je i tri skoka i dve ukradene lopte. Nekadašnji as Partizana nije imao najveći indeks u kolu, jer je 30 sakupio Skoti Vilbekin, ali je njegov Makabi poražen upravo od Lučićevog Bajerna. Vilbekin je takođe bio i efikasniji od srpskog krila sa 27 postignutih poena.

Izabrane vesti

Micić je u ubedljivom slavlju svog Efesa protiv Albe (93:72) pored 13 asistencija imao i 13 postignutih poena, za šta je bio odgovoran loš procenat šut za tri poena (1/6), ali je srpski plej to nadomestio perfektnom organizacijom igre. Iza Micića drugi po broju asistencija bio je as Olimpijakosa Kostas Slukas (11).

Najviše skokova u kolu (devet) imao je Jonas Jerebko iz Himkija, dok je isti broj poena kao i Lučić ubacio Vil Klajburn iz CSKA.



tagovi

Vladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara