Lud meč u Monpeljeu: Ristić asistirao spoljnom, šest golova za poluvreme, i drugo mesto za domaćina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 16:47

Na kraju pobeda domaćina nad Strazburom – 4:3

Obično se za utakmice u Francuskoj lepi prefiks tvrdih, čak oni smeliji pričaju o nezanimljivosti i velikom fizičkom uticaju. Međutim, današnji okršaj između Monpeljea i Strazbura imao je triler tok, i spada u red najzanimljivijih utakmica odigranih ovog vikenda na Starom kontinentu.

Videli smo sve: dva penala, šest golova u ubitačnom prvom poluvremenu, a potom nešto obazriviju igru koja se isplatila domaćinu. Na kraju je Monpelje slavio sa 4:3 i stigao do drugog mesta na tabeli Lige 1. Potvrda odličnog rada ekipe čiji je jedan od glavnih igrača reprezentativac Srbije Mihaulo Ristić.

Izabrane vesti

Sami su krivi domaćini što su objektivno bolju igru bacili niz vodu čitavo prvo poluvreme. Oni su stvarali šanse iz akcija, ali na drugoj strani čašćavali Strazbur velikim odbrambenim greškama. Najviše štoper Danijel Kongre koji je skrivao dve najstrože kazne. Tuklo je sa svih strana tokom prvog poluvremena. Jedan od najlepših poteza tog dela meča napravio je Mihailo Ristić. Bivši Zvezdin univerzalac se na prepoznatljiv način ubacio po levoj strani, i zatim spoljnom pogodio u glavu Delorta za ubedljivih 3:1.

Međutim, Strazbur se nije predavao, iako su Delort i Laborrd činili paklen tandem.

Posle samo 13 minuta Monpelje je imao dva gola prednosti.Prvo je odlično posle kornera skočio štoper Mendeš, da bi Delort sjajno veče najavio preciznim udarcem sa 15 metara.

Međutim, prednost domaćina istopila se za samo četiri minuta. Na vrlo jeftin način. Defanzivac Monpeljea Kongre nije imao dan. Prvo je rukom zaustavio loptu u šesnestercu, zatim i napravio prekršaj, pa je tim Stefana Mitrovića lako vratio meč na početak.

Delort je pogodio na već opisanu asistenciju Ristića, ali nije tu bio kraj. Do kraja poluvremena domaća odbrana je ostavila samog Alajkera za laku realizaciju.

Monpelje je jednostavno ove večeri bio bolji rival. Stalno gurao loptu napred, i imao raspoložene Laborda i Delora. Upravo je prvi u 67. minutu savršeno spustio loptu glavom, a Delor drugim golom na meču doneo veliko veselje u Monpeljeu.

Važan trijumf u borbi za opstanak ostvario je Nim. Na gostovanju Remsu, slavili su golom Ripara iz penala. Identičan rezultat viđen je i u duelu Dižona i Lensa. Domaćin je nastavio seriju očajnih rezultata i ostao zakucan za začelje tabele.

FRANCUSKA 1 – 11. KOLO

Petak

Ren - Bordo 0:1 (0:1)

/Ben Arfa 37/

Monako - Pari Sen Žermen 3:2 (0:2)

/Foland 52, 66, Fabregas 84pen - Mbape 26, 36/

Subota

Brest - Sent Etjen 4:1 (4:1)

/Onora 7, Duvern 23, Kardona 33, Munije 38 - Kamara 31/

Nedelja

Nant - Mec 1:1 (1:1)

/Muani 29 - Iseka 45 pen/

Dižon - Lans 0:1 (0:1)

/Kalimunedo 23/

Monpelje - Strazbur 4:3 (3:3)

/Mendeš 8, Delort 13 i 32, Labord 68 - Lala 21, Dialo 26, Ajerke 45/

Rems - Nim 0:1 (0:0)

/Ripart 63 pen/

17.00: (5,10) Anže (3,60) Lion (1,72)

21.00: (1,58) Lil (3,90) Lorijan (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mihailo RistićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara