©Reuters
©Reuters

Luda noć u Šefildu: Sove nadoknadile četiri gola minusa, pa na penale došle na korak od Čempionšipa

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 23:58

Venzdej u neverovatnoj utakmici posle jedanaesteraca stigao do finala baraža

Posle pobede Piterboroa (4:0) u prvom susretu polufinalnog dvomeča plej-ofa za plasman u Čempionšip delovalo je da će utakmica u Šefildu predstavljati samo formalnost i kraj snova Venzdeja o plasmanu u viši rang, međutim Sove se nisu predale pre borbe, uspele su u 90 minuta borbe da nadoknade zaostatak, sa 4:0 stignu do produžetka i potom u dodatnih pola sata izborili su se za penale. Usledila je penal serija u kojoj je se promašaj Dena Batlera ispostavio kao dovoljan za veliko slavlje domaćina (5:4) koji će se u finalu sastati sa boljim iz duela Barnslija i Boltona.

U misiju unapred označenu kao nemoguća Šefild Venzdej je krenuo svestan da samo ranim odgovorom na nedavnu pobedu rivala može da očuva nadu, a idealan početak susreta za domaćina režirao je Majkl Smit pogotkom iz penala već u devetom minutu. Pogodak defanzivca podgrejao je nade domaćina koji je već u 25. minutu bio na praktično pola puta od čuda, jer je na asistenciju Kaluma Patersona Li Gregori je smanjio zaostatak.

Izabrane vesti

Glavnu ulogu u nastavku preuzeo je Škot Lijam Palmer koji je posle asistencije za Risija Džejmsa u 71. minutu golom duboko u sudijskoj nadoknadi potpuno istopio razliku u ovom dvomeču i doneo produžetak.

Prosuta ogromna prednost nije bila dovoljna da se gosti predaju pa je posle udarca Dena Batlera u 105. minutu i nespretne reakcije Gregorija lopta završila u mreži Šefilda. Piterboro je novu prednost uspeo da očuva samo sedam minuta, a ponovo je Škot bio junak domaćina. Ovaj put publiku na Hilsborou je obradovao Paterson koji je golom najavio penale. U seriji jedanaesteraca jedini neprecizan bio je Batler te se Šefil Venzdej plasirao u finale gde će dočekati boljeg iz susreta Barnslija i Boltona koje očekuje revanš posle nedavnih 1:1.

LIGA JEDAN - PLEJ OF

Šefild Venzdej - Piterboro 4:0 (2:0), 5:1 posle produžetaka, penalima 10:8 (prvi meč 0:4)

/Smit 9p, Gregori 25, Džejms 71, Palmer 90+8, Paterson 112 - Gregori 105ag/


tagovi

Liga jedanŠefild VenzdejPiterboroČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara