Luda sreća i dalje prati Jovićeve Orliće, spas u 90+3 na startu EP (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.06.22. | 19:25

Srbija vodila, Izrael okrenuo, na kraju - 2:2

Izvukosmo se nekako! Nije najavljena i očekivana pobeda, ali nije ni poraz što nam je kao sekira pretio za vratom sve do sudijske nadoknade. Četa Aleksandra Jovića odigrala je nerešeno sa Izraelom (2:2) na startu Evropskog šampionata u Slovačkoj, a imajući u vidu kada je i kako došla do izjednačujućeg pogotka, ovaj rezultat možemo da slavimo praktično kao pobedu.

Ako ćemo isključivo po imenima rivala žreb nije mogao bolje da nam "izađe u susret". S uvodna tri boda Srbija bi trasirala put ka polufinalu i direktnom plasmanu na Mundijalito iduće godine.

Izabrane vesti

I krenulo je izvanredno, baš kako treba, rani gol otvorio je Izraelce, podigao naše momke na talas samopouzdanja na kom je trebalo da plivaju do cilja, ali onda se dogodio ogroman pad, dug period apsolutno ničega u igri Orlića, što su Izraelci umeli da kazne.

Bilo je uoči utakmice malo straha da bi možda sreća mogla da nam okrene leđa usled načina na koji smo se plasirali na završni turnir - zahvaljujući manjem broju žutih kartona od Ukrajinaca - no ispostaviće se da u tom grmu ipak ne možemo da tražimo alibi. Štaviše, u trećem minutu sudijske nadoknade pokazalo se da je fortuna i dalje na strani ovih momaka.

Jedan od najvećih prospekata Crvene zvezde Stefan Leković (18) važio bi za tragičara da je ostalo 2:1 za Izrael. Kod izjednačujućeg pogotka rivala prelako je izgubio duel sa fizički inferiornijim igračem od sebe, dozvolio da ga lako okrene i potom posluži Gloha koji će pogoditi za 1:1; kod drugog pogotka Izarelaca nije se proslavio u svom šesnaestercu, baš kao ni Uroš Lazić. Ali u 93. minutu uspeo je Leković da se iskupi. Nakon snažnog šuta rezerviste Nikole Kneževića lopta se odbila od prečke, gorostasni štoper se požrtvovano bacio na nju i - pogodio.

Prvi gol Srbija je postigla u 9. minutu nakon vrlo lepog prodora Nemanje Motike. Izdržao je mladi krilni napadač nekoliko nasrtaja svog čuvara dok je probijao po boku, uspeo da da dođe do pozicije da ubaci u šesnaesterac, potom i prograo Marka Lazetića, a snažni napadač Milana se i pored lošeg prijema dobro snašao i smestio loptu u mrežu kroz noge golmanu i jednom igraču.

Kada uzmemo sve u obzir - bledu partiju najboljih pojedinaca, nepovezanu igru i pre svega kako se rezultat kretao - remijem na startu moramo da budemo zadovoljni. Međutim isto tako selektor Jović moraće svojim momcima da objasni da je fortuna prevrtljiva i da njena naklonost nije nešto što se podrazumeva.

U prevodu - i Engleska i Austrija su ozbiljnije ekipe za koje će Orlići morati da izvuku najbolje iz sebe kako bi mogli da se nadaju polufinalu.

Srbija naredni meč igra protiv Engleza 22. juna.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA OMLADINCE

Grupa B

Nedelja

Srbija - Izrael 2:2 (1:1)

/Lazetić 9, Leković 90+3 - Gloh 16, Ibrahim 74/

Engleska - Austrija 2:0 (1:0)

/Čukvuemeka 43, Divajn 65/



tagovi

Srbija U19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara