Luda teorija Majkla Ovena: Mane neće da iznudi penal kako Salah ne bi dao gol?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 11:23

Sve više se priča o rivalitetu dvojice Afrikanaca

Liverpul ne pamti ovakvu krizu u eri Jirgena Klopa. Sve što je prošle dve sezone funkcionisalo besprekorno, sada ne radi skoro nikako. Odbrana puca pred povetarcima, vezni red je potpuno van forme, a u napadu vlada sebičnost?!

Ovu poslednju tvrdnju je svojom ludom teorijom potkrepila Liverpulova legenda Majkl Oven. On kaže da u napadu vlada veliki rivalitet Mohameda Salaha i Sadija Manea. Argument za tu tvrdnju mu je i detalj sa sinoćnje utakmice protiv Čelsija kada Mane nije želeo da padne i pokuša da izbori penal posle očiglednog kontakta sa Kristensenom.

Izabrane vesti

„Ne mogu da verujem da nije pao u toj situaciji... U redu, bio je to dobar prijem i verovatno je pomislio da može da postigne gol. Ali nešto slično je uradio i nedavno protiv Šefilda. Samo se pitam da li je to zato što je Salah prvi izvođač penala. Možda je Mane pomislio da će Salah dobiti priliku da postigne novi gol ako on padne. Svedoci smo da se njih dvojica jure za status najboljeg strelca već nekoliko sezona“, rekao je Oven.

Slavni Englez je svestan da će njegova teorija izazvati mnogo podsmeha.

„Možda je ovo pomalo luda teorija, ali njih dvojica imaju ogroman takmičarski duh... Videli smo već situacije da jedan drugom ne žele da dodaju loptu u šansama. Videli smo sebičnost i pomalo nezadovoljstva u njihovim reakcijama. Tako mi je ova teroija i prošla kroz glavu jer sam već video Manea pre da pada u ovakvim situacijama“, rekao je Oven.

Salah je ove sezone postigao 17 golova u Premijer ligi, dok je Mane samo sedam puta bio strelac. Prošle sezone je Egipćanin bio prvi strelac ekipe u Premijer ligi sa 19 golova, a Mane je postigao jedan manje. Sezonu pre toga su oba postigli po 22 gola u sezoni pošto je Mane u poslednjem kolu postigao dva gola protiv Vulvsa.

Da li je Senegalac zaista ljubomoran na Egipćanina?


tagovi

Sadio ManeMohamed SalahMajkl Oven

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara