Slavlje Komunikasionesa (AFP)
Slavlje Komunikasionesa (AFP)

Luda utakmica i velika noć za Gvatemalu

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.12.21. | 06:01

Komunikasiones osvojio KONKAKAF ligu

U severnoameričkom fudbalu su najveći trofeji po pravilu rezervisani za meksičke i američke klubove koji su dominantni u tamošnjoj KONKAKAF Ligi šampion1a. Ali tu je i drugo takmičenje, pandan Ligi Evrope. KONKAKAF liga. U njemu igraju samo klubovi iz Srednje Amerike, a do večeras su dominirali Kostarikanci i Hondurašani.

Od večeras i Gvatemala ima svog šampiona KONKAKAF lige. U revanš meču finala, Komunikasiones je u Gvatemala Sitiju savladao Motagvu sa 4:2 i potvrdio pobedu od 2:1 iz prvog meča.

Izabrane vesti

Jedan od dva najveća klub Gvatemale je ranije u istoriji osvajao i KONKAKAF Ligu šampiona, a jutros je pridodao i drugi međunarodni trofej. Iako su gosti iz Hondurasa zapretili da će napraviti veliki preokret.

Motagva je za manje od pola sata povela sa 2:0 i prestigla prednost Komunikasionesa iz prvog meča. Ipak, domaći su golovima posle prekida uspeli da izjednače do poluvremena ali i dalje nisu mogli da budu spokojni zbog pravila gola u gostima pa bi bilo kakva pobeda donela Motagvi trofej.

Komunikasiones je kvalitet potvrdio i u drugom poluvremenu gde je golovima u 54. i 66. minutu došao do nedostižne prednosti i trofeja.



tagovi

KomunikasionesKONKAKAF liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara