Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Ludak i El Pistolero - savršena kombinacija za napad na svetskog prvaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 16:41

Luis Suarez ponovo u reprezentaciji Urugvaja

Fantastično igra Luis Suarez u dresu Gremija. U 29 prvenstvenih utakmica dao je 14 golova i sakupio 10 asistencija, te je među najzaslužnijima što se njegov tim i dalje nalazi u šampionskoj trci. Posebno zbog nedavnog het-trika protiv Botafoga u gositma, kada je okrenuo sa 1:3 na 4:3.

Nateralo je to Marsela Bijelsu da reaktivira iskusnog napadača kada je u pitanju reprezentacija i pozove ga za veliki derbi sa Argentinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u petak (01.00), kao i duel sa Bolivijom pet dana kasnije (00.30).

Izabrane vesti

Iskusni napadač nije igrao za nacionalni tim od Mundijala u Kataru, ali iako uskoro puni 37 godina igra u sjajnoj formi i veruje Bijelsa da može da doprinese protiv aktuelnih svetskih prvaka. Posebno jer na terenu neće biti Edinsona Kavanija, koji zbog povrede nije dobio poziv.

Među Uruse se vraća i štoper Hose Marija Himenez, koji takođe nije igrao od Svetskog prvenstva, ali zbog suspenzije u trajanju četiri utakmice izrečene za buran protest kod arbitra nakon meča.

Veliki derbi igraće se u Buenos Ajresu, a gosti će pokušati da prekinu pobednički niz Argentine koji traje već skoro godinu dana, od utakmice sa Meksikom u drugom kolu Mundijala (2:0).

"Ako ne budemo probali da se nadigravamo i budemo razmišljali samo o odbrani našeg gola, to će biti put u poraz", svestan je iskusni strateg.

Govorio je Bijelsa i o Leu Mesiju.

"Ne postoji formula kako da bude zaustavljen. Eventualno da ga pitamo da li bi mu u nekom trenutku bilo zgodno da ne igra toliko dobro. Ali, to što ne postoji jasan način kako da zaustavite takvog igrača čini fudbal živim", konstatovao je 68-godišnji Argentinac iz Rozarija, gde je i Mesi rođen.

Na Bijelsinom spisku nalazi se 24 fudbalera:

Golmani: Serhio Roše, Santijago Mele, Franko Izrael.

Defanzivci: Ronald Arauho, Hose Marija Himenes, Sebastijan Kaseres, Matijas Vinja, Bruno Mendes, Giljermo Varela, Matijas Oliveira.

Vezisti: Manuel Ugarte, Rodrigo Bentankur, Federiko Valverde, Felipe Karbaljo, Agustin Kanobio, Nikolas de la Krus, Đorđijan de Araskaeta.

Napadači: Fakundo Pelisti, Maksimilijano Arauho, Fakundo Tores, Kristijan Oliveira, Federiko Vinjas, Darvin Nunjes, Luis Suares.



tagovi

reprezentacija Urugvajakvalifikacije za svetsko prvenstvoLuis SuarezMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara