Ludi, ludi Čelsi! Evo i 14. pojačanja, minus samo u poslednje tri godine preko pola milijarde

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 18:54

U istom periodu na pojačanja potrošeno 825.690.000 evra...

Čelsi nema nameru da stane, Čelsi preti da poruši sve žive rekorde kada je fudbalska pijaca u pitanju. I one što se tiču broja dovedenih igrača u toku jedne sezone (kada govorimo o vrhunskim klubovima) i one vezane za količinu izdvojenog novca. Zapravo, što se tiče ove druge stavke, Plavci su još Mudrikovim angažovanjem postali apsolutni lideri. Novim multimilionskim poslom samo su se učvrstili na čelu liste kada govorimo o dva vezana prelazna roka (letnji + zimskim), odnosno o transferima realizovanim tokom čitave jedne sezone.

A taj novi posao sklopljen je sa PSV Ajndhovenom, što će reći da je pitanje dana (ili možda čak sata) kada će Noni Madueke (20) i zvanično postati član kluba sa Stamford Bridža.

Izabrane vesti

Ovu informaciju večeras je plasirao holandski novinar Rik Elfrink, čovek koji godinama prati PSV i veoma je dobro upućen u sva klupska dešavanja. Mnogi relevantni mediji preneli su vest, da bi se nedugo zatim oglasio i The Athletic, praktično sa potvrdom: Da, Čelsi je dogovorio kupovinu Nonija Maduekea i ona će ga stajati oko 35.000.000 evra. Sa bonusima Holanđani bi mogli da inkasiraju i dodatnih 5.000.000.

Plavci nedeljama unazad pregovaraju sa PSV-om, dolazak Mihajla Mudrika, činilo se, nagovestio je odustajanje od Maduekea, međutim ispostavilo se da je to bilo samo zatišje pred buru. Od ponedeljka pregovori su intenzivirani, Tod Boli je dao odrešene ruke svojim saradnicima da pojačaju ponudu i konačan dogovor pao je tokom današnjeg dana.

Noni Madueke biće 14. pojačanje Čelsija od letos, a potrošena suma u datom periodu sada skače na 460.490.000 evra?!

Toliko novca u jednoj sezoni niko nikada nije potrošio. Poređenja radi, prvi iza dvostrukog šampiona Evrope jeste pazar Barselone u sezoni 2017/18, kada je spiskano 380.100.000 evra. Real je 2019/20. uložio 355.550.000, a Mančester Siti u istoj sezoni kad i Barsa 317.500.000 evra.

Biće zanimljivo videti kako će Čelsi uklopiti sva ta silna krila što ima na raspolaganju. Podsetimo, tu su Feliks, Sterling, Mudrik, Pulišić, Zijeh... A i Kristofer Enkunku je više krilni napadač nego li špic. Podsetimo, on je ugovoren i dolazi na leto.

Iznad možete da vidite listu najvećih potrošača u svetskom fudbalu od leta 2020. godine, iliti otkako je započela korona-kriza. Čelsijevu cifru treba uvećati za 35.000.000 (Maduekeov transfer), što će reći da su Plavci trenutno na 825.690.000 evra. Prvi pratioci, dva Mančestera, potrošili su maltene duplo manje.

Čelsijev minus samo na osnovu podataka sa tržišta (razlika između prodaje i kupovine igrača) iznosi preko pola milijarde evra. To je poslednja kolona u ovoj tabelici...


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Transferi uživoNoni Madueke

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara