Navijači Visle Krakov (©AFP)
Navijači Visle Krakov (©AFP)

Ludilo u Poljskoj: Navijači hteli da biju Kubu Blažčikovskog i igrače Visle (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 18:57

Neprijatnost za fudbalere nekadašnjeg šampiona iz Krakova među kojima su Marko Poletanović i Nikola Kuveljić

Od 1999. godine Visla Krakov je osam puta bila šampion Poljske. Klub koji je 1979. igrao četvrtfinale Kupa šampiona poslednju titulu od ukupno 14 osvojio je 2011, a na novi trofej navijači će morati da pričekaju još neko vreme.

Porazom 2:4 od Radomijaka u gostima, Bela zvezda je kolo pre kraja sezone ispala u drugu ligu prvi put posle 26 godina. Bio je to povod za haos u režiji navijača iz Krakova.

Izabrane vesti

Autobus s fudbalerima Visle uz jaku policijsku pratnju napustio je stadion Radomijaka i zaputio se u Krakov, ali tamo je naišao na žestok doček. Veliki broj besnih navijača okupio se ispred stadiona i pokušao da se obračuna s igračima koji su na pomenutom gostovanju vodili 2:0, ali su od 50. minuta pimili čak četiri gola za ispadanje u niži rang.

Tražili su navijači objašnjenje kako se to dogodilo, međutim, nisu svi bili zadovoljni samo verbalnom raspravom. Grupa huligana poželela je i fizički da se obračuna sa igračima, ali su ovi pobegli u klupske prostorije. Glavna meta bilo je nekadašnje krilo Borusije Dortmund, Jakub Kuba Blažčikovski, koji se 2019. vratio u klub svoje mladosti da privede karijeru kraju, a godinu dana kasnije postao je i suvlasnik. Nije, međutim, uspeo da vrati klub na stabilne noge, a posle ispadanja u niži rang zahteva se njegova ostavka, ali i odlazak kompletnog igračkog kadra.

Inače, članovi Visle su i dvojica Srba - nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine Marko Poletanović i bivši igrač Javora Nikola Kuveljić. Prvi je odigrao ceo meč na nesrećnom gostovanju u Radom, dok drugi nije bio u protokolu.

Šampion Poljske za sezonu 2021/22. je Leh Poznanj, koji će u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u borbe za mesto u grupi Lige konferencije ići Rakov i Pogon.


tagovi

Jakub BlažčikovskiVisla KrakovPoljska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara