Ludnica u Astani: Ukrajina povela u trećem minutu sudijske nadokande, ali onda ju je ubio bek Tobola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 18:06

Na kraju 2:2 i velikim problemi za Zbirnu

Otišao je Andrej Ševčenko, tvorac odličnih rezultata selekcije Ukrajine u prethodnom periodu. Problemi u kvalifikacijama za Mundijal u Katar su ostali. Ekipi, koja je ovog leta igrala eliminacionu fazu Prvenstva Evrope, ozbiljno se ljulja odlazak na sledeće veliko takmičenje. Ni na gostovanju Kazahstanu Ukrajina nije uspela da dođe do pobede, pa posle četiri odigrane utakmice ima isto toliko bodova – 2:2

Kada se tome doda da je u pomenutoj grupi Francuska neprikosnovena, jasno je da će Ukrajina voditi ljutu bitku sa Finskom, Kazahstanom, pa i Bosnom za drugu poziciju. I iz trenutne perspektive gledano nema dobru situaciju.

Izabrane vesti

Žaliće, kako god da završe takmičenje, Ukrajinci za bodovima iz Astane. Jer su do pobede ostali u poslednjem napadu Kazahstana u dubokoj sudijskoj nadoknadi, kada je sve već mirisalo na trijumf gostiju. Ukrajina je drugi put na meču povela u 93. minutu pogotkom mlade nade Šahtjora iz Donjecka Danila Sikana. Momak rođen 2001. godine najbolje se snašao u gužvi pred golom domaćina i posle silne inicijative Ukrajine ugurao nekako loptu u mrežu. Pogodak je morao da potvrdi i VAR zbog potencijalnog ofsajda Zinčenka, ali i to su preživeli Ukrajinci.

Nisu poslednji napad Kazahstana. Lopta je nasumice ubačena pred gol Zbirne, tamo je Maročkin skočio i dao precizan pas Valulinu. Preskočio je bek Tobola direktnog rivala i postigao drugi pogodak na meču, za status apsolutnog junaka Kazahstana.

Novi selektor Ukrajine Oleksandar Petrakov dao je šansu u Astani proverenim snagama. Iznenadio je samo odlukom da Ruslana Malinovskog ostavi na klupi. Međutim, utakmica je otvorena baš onako kako su Ukrajinci želeli. Strašan volej udarac Jaremčuka završio je u mreži Kazahstana. Ali se domaćin nije predao. Imao je Valulina koji je leteo po levoj strani i bio stalna opasnost.

Odlično je bek Kazahstana ispratio akciju u 74. minutu i udarcem levom nogom pogodio bliži ugao golmana Pjatova. Kazahstanci su imali i pomoć sreće. Ukrajina je promašila mnogo šansi. Preživeli su svašta, a potom se spasili na već opisan način.

GRUPA D

Sreda

Kazahstan - Ukrajina 2:2 (0:1)

/Valiulin 74 i 90+6, Jaremčuk 2, Sikan 90+3/

20.45: (1,20) Francuska (6,75) Bosna i Hercegovina (15,0)



tagovi

UkrajinaKazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara