Koreografija navijača Ludogoreca (©Reuters)
Koreografija navijača Ludogoreca (©Reuters)

Ludogorec ne mari za Hrista

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 14:55

Dugogodišnji vladar Bugarske veliki favorit u borbi za Superkup protiv Lokomotive iz Plovdiva

Bugarska je dala nemalo vrhunskih fudbalera Starom kontinentu, ali po mnogim mišljenjima trojica spadaju među stotinak najboljih. Tu su tragično preminuli golgeter Levskog Georgi Asparuhov, ikona CSKA Sofije i Barselone Hristo Stoičkov i njegov imenjak Bonev, svojevremeno jedan od najcenjenijih polušpiceva Evrope, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u Lokomotivi iz rodnog Plovdiva.

Najbolji strelac nacionalnog tima godinama obavlja funkciju predsednika Železničara, koji su s njim na čelu dvaput zaredom osvojili domaći Kup i to su im prvi trofeji posle istorijske duple krune iz 2004. No, Superkup im je zasad van domašaja – i 2012, i lani ispred njih se isprečio Ludogorec, apsolutni vladar bugarskog fudbala i devetostruki uzastopni prvak – a tako će verovatno i ostati posle večerašnjeg okršaja u Razgradu (19.30).

Izabrane vesti

Orlovi su se ponovo prošetali kroz Prvu ligu u kojoj, objektivno, i nemaju pravu konkurenciju. Međutim, to ih ne sprečava da u svaku utakmicu ulaze maksimalno ozbiljno, između ostalog i zbog želje vlasnika kluba Kirila Domusčijeva da Zeleni prigrle što je moguće više trofeja i opravdaju velika ulaganja iz prethodne decenije.

Ovaj meč ima značaj i zbog uigravanja domaćih - Superkup se igra u Razgradu - za kvalifikacije za Ligu šampiona i trebalo bi očekivati da trener Ludogoreca Pavel Vrba suprotstavi Lokomotivi najjači sastav.

Izabranici vrsnog češkog stručnjaka pre nešto više od mesec dana deklasirali su momke iz Plovdiva sa 6:1, a budući da ni jedni, ni drugi nisu načinili ozbiljnije promene igračkog kadra verovatno će legendarni Hristo Bonev prisustvovati novom brodolomu crveno-crnih.

BUGARSKA - SUPERKUP

Nedelja

19.30: (1,50) Ludogorec (3,80) Lokomotiva Plovdiv (6,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

LudogorecLokomotiva Plovdiv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara