Luis Dijaz (© AFP)
Luis Dijaz (© AFP)

Luis Dijaz bes iskalio na Brazilu: Dva gola za pobedu i bolno otrežnjenje Diniza pred veliki derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 02:57

Kolumbija preokretom do 2:1

Dani slavlja za Fernanda Diniza posle osvojenog Kopa Libertadoresa sa Fluminenseom mogli bi da se pretvore u košmar. Privremeni selektor Brazila morao je da odloži šampanjac i koncentriše se na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, ali rezultat iz Kolumbije nagoveštava da je to činio mamuran. Selesao je u Barankilji poražen 1:2, nakon vođstva 1:0, što im je drugi uzastopni poraz, a u prethodna tri meča osvojen je tek jedan bod. Ukupno sedam iz pet kola, pa je Brazil peti na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi.

Pritom, sledi veliki derbi sa Argentinom 22. novembra u Rio de Žaneiru (01.30). Svetski prvaci stižu ranjeni porazom od Urugvaja na svojoj Bombonjeri (0:2) i želeće da zaleče ranu skalpom najvećeg rivala. Brazil će, vrlo moguće, na megdan morati bez Vinisijusa Žuniora, koji je u Barankilji odigrao manje od pola sata. Teren je napustio držeći se za butinu leve noge i, barem trenutno, pridružio se listi važnih igrača na koje Diniz ne može da računa. Tu su od pre Nejmar, Kazemiro, Ederson, Rafinja i Militao.

Izabrane vesti

Upravo je Vinisijusovim izlaskom krenuo sunovrat gostiju. Zahvaljujući njegovoj odličnoj akciji sa Gabrijelom Martinelijem Brazil je poveo. Svega 189 sekundi trebalo je Arsenalovom napadaču da donese prednost gostima, ali su posle izlaska Realovog asa domaćini preuzeli inicijativu, a ono što nije uspeo u prvom poluvremenu, Luis Dijaz jeste u drugom. Napadač Liverpula, koji se prethodnih dana suočavao sa životnom dranom zbog kidnapovanja oca, u dva navrata matirao je klupskog saigrača na golu rivala, Alisona Bekera, koji je menjao povređenog Edersona. Oba puta udarcima glavom, prvo u 75, pa 79. minutu.

Sve to sa tribina je pratio Luisov otac Mane Dijaz.

Nisu Brazilci uspeli da se oporave od tog šoka. Probao je Diniz da prodrma ekipu trostrukom izmenom. U vatru je bacio 17-godišnjeg Endrika, Pepea i Daglasa Luiza, ali Kolumbijci su umeli da zatvore prilaze golu. Sačuvali su prednost i sa tri boda se probili na treće mesto. U narednom kolu igraju protiv Paragvaja, pa iako u gostima, na krilima današnje pobede mogli bi da uvećaju bodovni saldo.

I eto kako život piše priče... Pre desetak dana selektor Brazila bio je na sedmom nebu i slavio fantastičan uspeh sa Fluminenseom, dok je napadač Kolumbije provodio neprospavane noći misleći o ocu i da li je uopšte živ. Paralelno sa tim Luis Dijaz je igrao za Liverpul. I u nadoknadi na gostovanju u Lutonu pogotkom doneo bod svom timu (1:1). I sada je bio čovek preokreta, junak utakmice, ali i junak na kog će se ugledati brojni kolumbijski dečaci. Verovatno i tema nekog budućeg filma.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 5. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Peru 2:0 (1:0)

/H. Vaka 20, R. Vaka 87/

Venecuela – Ekvador 0:0

Petak

Argentina - Urugvaj 0:2 (0:1)

/Arauho 41, Nunjez 87/

Kolumbija - Brazil 2:1 (0:1)

/Dijaz 75, 79 - Martineli 4/

Čile - Paragvaj 0:0



tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Kolumbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara