Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Luis Enrike je sledeći trener kojeg će PSŽ da potroši

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 15:39

Treći šef struke u poslednje dve godine

Karlo Anćeloti je izdržao godinu i po dana pre odlaska. Loran Blan je još i pregurao tri godine, najviše zbog toga što je domaće ime. Unaj Emeri je ostao dve, a Tomas Tuhel dve i po godine. Sa njegovim odlaskom počelo je da se skraćuje vreme ostanka trenera. Mauricio Poketino je dogurao do godinu i po dana, Kristof Galtije jedva je preturio jednu sezonu. Sledeći trener kojeg će Pari Sen Žermen da sazvaće i ispljune ili lepše rečeno da potroši je – Luis Enrike.

Nije zvanično, ali je izvesno. Ekip i Radio Monte Karlo kao dva najrelevantnija izvora vesti u Francuskoj tvrde da su se katarski šeici odlučili za nekadašnjeg selektora Španije, mada još nije postignut konačni dogovor. Navodno, čekaju se još samo sitni detalji da budu utanačeni.

Izabrane vesti

Na dovođenju Luisa Enrikea insistiralo se iz “centrale“ u Dohi, a takođe jedan od glavnih zagovornika ove ideje je i Luis Kampos, jedan od savetnika Nasera Al Kelaifija. Nisu poznati zasad nikakvi detalji, ali je jasno da će Enrike lepo naplatiti novi klupski angažman, prvi još od boravka u Barseloni pre šest godina.

PSŽ je prvo želeo Julijana Nagelsmana, ali se ubrzo odustalo od te ideje, pominjali su se Žoze Murinjo, Seržo Konseisao, Tijago Mota i još neki, ali je izbor pao na španskog stručnjaka.

Galtijeova epizoda u Parizu trajala je jednu sezonu. Uspeo je da osvoji titulu sa PSŽ, doduše uz dosta muke, ali nije skinuo kletvu u Ligi šampiona pošto su Sveci počišćeni od minhenskog Bajerna na startu nokaut faze. Očekuje se da će uskoro biti objavljen rastanak sa prošlogodišnjim trenerom Nice. Imao je velikih problema da obuzda svlačionicu sa mnogo ega, Lionelom Mesijem, Nejmarom, Kilijanom Mbapeom i ostalima. Sa Mesijevim odlaskom čini se da će Enrikeu biti lakše.

Luis Enrike je sa Barselonom osvojio poslednju tripletu.


tagovi

Luis EnrikeKristof GaltijePari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara