Komentari na vest

Luis Figo: Ronaldo i Mesi su kao kavijar i tartufi

t

trtr

pre oko 3 godine

Poenta je sto ne gledas Mbappea dovoljno, itekako ima ljepote u njegovoj igri, posmatraj malo bolje, jer gledas ga samo u LP, a ne gledas ga u francuskoj ligi kad igraju tipa protiv Dijona. Al i u LP cesto zna napravit dobar potez, proturit loptu, magiju napravit. Frajer je kompletan igrac, a brzina mu je najjace svojstvo. Ocigledno da ga nisi pratio dovoljno
M

MozzartJVucicevicc

pre oko 3 godine

Ronalndo ne igra 15godina
n

na ra vnoooo

pre oko 3 godine

Od grickalica volim kavijar. Ej zivote gde gresim?
C

Crni Grom

pre oko 3 godine

Kakav gospodin,elegancija na terenu i van njega
Г

Гроф Божовић

pre oko 3 godine

Не знам у каквом стилу је Фиго упоредио управо сам завршио зајечарац и српску кобасицу

Grof Stefan

pre oko 3 godine

Svaka cast Mbapeu, ali ako mu se oduzme brzina on onda jednostavno nije top fudbaler. Nema on fudbalski mozak kao sto ga imaju Mesi, De Brujne, Modric, Kros, Nejmar, Ibrahimovic... Za mene su to pravi umetnici sa loptom, a Mbape samo sprinit, sprint, sprint... Ni trunke lepote u njegovoj igri. Daleko od toga da mislim da on nije sam vrh svetskog fudbala, ali jednostavno ne volim te igrace koji se najvise oslanjaju na svoje fizicke sposobnosti.
U

U Tem Denveru

pre oko 3 godine

Pa druze ajmo onda tako da gledamo. Oduzimas mbapeu brzinu jel? Ajde onda oduzmi mesiju drbling, ronaldu osecaj za gol, nejmaru dribling, ramosu i van dajku odbranu, oblaku reflekse... I kakvi su to onda igraci? Koja je poenta oduzimati igracu njegovu najbolju karakteristiku pa ga komentarisati? I moras shvatiti da su danas fizikalije mozda i najbitnije, ne samo u fudbalu vec generalno u sportu. Ne gleda se samo talenat kao nekad. Pa ronaldo i ibra traju i dalje upravo zbog toga. Gledaj halanda kakav je sa 20 godina. Klinci sa 15, 16 godina vec odavno idu u teretane i unose u sebe boga pitaj sta. Ili evo u kosarci, janis uzeo back to back mvp, coveku kosarkaski iq u minusu, iskljucivo ide na fizikalije.
D

Darki55

pre oko 3 godine

Oduzmi Mbapeu noge, kakav bi tek tad bio.

Grof Stefan

pre oko 3 godine

Nisi ti mene razumeo, a mozda se ni ja nisam dovoljno dobro izjasnio. Mbapeov najveci kvalitet je brzina, a brzina nema mnogo veze sa mozgom, ne pruza lepotu i smek fudbalu kao sto to rade ovi gore majstori koje sam nabrojao. Kad gledam Mbapea, ne uzivam ni malo, on je za mene cist atleta. Jednostavno nemam zelju da ga gledam. To je moje subjektivno misljenje. A Mesijevi najveci kvaliteti ga cine igracom kojeg obozavam da gledam. A to da se sve danas svodi na fizikalije, hmm... Mozda nadolazi takva generacija mladih igraca gde je manje pravih umetnika sa loptom, a sve je vise trkaca, snagatora... Ali do skoro si imao Davida Silvu, Iniestu, Fabregasa, Ronaldinja, Pirla, Del Piera, Mesi je i dalje tu... Oni nisu bili ni najbrzi ni najjaci, ali su uvek bili najbolji ili medju najboljima. Vreme ce reci da li ce atlete potpuno da preuzmu fudbal ili ce i dalje da se cene fudbalska inteligencija i cist talenat.
@

@ssss

pre oko 3 godine

U potpunosti se slažem sa tobom. U nekoj pozicionoj igri gde kontranapada ne mogu da dodju do izražaja pa samim tim ni brzina igrača nema presudan uticaj Mbape ne bi bio dominantan kao što su to bili Mesi, Zuba Ronaldo, Ronaldinjo, Maradona i ostali veliki igrači.