Žiru i Jović (AFP)
Žiru i Jović (AFP)

Luka Jović na kratkotrajnom bolovanju

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.12.23. | 12:05

Špic Milana verovatno propušta poslednji meč u 2023.

Taman što je počeo da igra redovno – još važnije, da trese mreže – izgleda da će Luka Jović morati opet na bolovanje. Doduše, kratkotrajno.

Srpski napadač će najverovatnije propustiti završni meč u kalendarskoj godini u kom je Milan domaćin Sasuolu (subota, 18 časova), jer je lake povređen. U pitanju je posledica udarca u skočni zglob, kao uspomena sa prethodnog gostovanja Salernitani, kad je pogotkom u nadoknadi doneo Rosonerima bod (2:2). Prethodno je bio precizan u porazu od Atalante i pobedi nad Frozinoneom i zato bi njegovo odsustvo predstavljalo problem za trenera Stefana Piolija.

Izabrane vesti

Gazeta piše da odluka nije konačna, ali i da je šef stručnog štaba bliži tome da ostavi Srbina mimo kadra, ako se zna da je minulih dana trenirao odvojeno od grupe. Upravo zbog te lakše povrede. Sve u nameri da sačuva Jovića za izazove s početka 2024: kup sa Kaljarijem, gostovanje Empoliju, derbi sa Romom.

Ako Jović, kao što se navodi, ne bude u konkurenciji, izvesno će mesto na klupi zauzeti 15-godišnji Frančesko Kamarda. Reč je o jednom od najdarovitijih centarforova Milanove akademije, koji je posle uspešnih igara u UEFA Ligi mladih i u Primaveri nedavno postao najmlađi debitant u seniorskom timu.



tagovi

ac milanSerija ALuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara