Luka Marković, Aluminij, MN Press
Luka Marković, Aluminij, MN Press

Luka Marković - novo lice slovenačkog Aluminija

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 15:25

"Poziv Juventusa se ne odbija makar nosio samo čunjeve“, ističe za Mozzart Sport Luka Marković, koji je se sa nepunih 18 godina našao u arsenalu igrača Stare dame

Trenutno glavnu reč na tabeli 2.SNL vodi Aluminij. Klub koji je u minulom kolu pobedio sa 4:1, a sada (petak) ga očekuje novo gostovanje na putu za povratak u slovenačku elitu. Sigurno se pitate zbog čega pišemo o lideru slovenačke druge lige. Razlog je veoma jednostavan, Aluminij se pojačao sa mladim srpskim fudbalerom Lukom M. Markovićem. Bolji poznavaoci prilika znaju da je reč o nekadašnjem fudbaleru Zvezde odnosno Juventusa.

Prvo pitanje za Luku se samo izrodilo. Kakav je osećaj biti član evropskog velikana?

Izabrane vesti

„U Juventus sam prešao sa nepunih 18 godina. Kada si tako mlad teško pada rastanak od porodice, ali dobro sam dočekan u Torinu. To mi je pomoglo da prevaziđem sve barijere, od jezičkih pa nadalje. Inače, poziv Juventusa se ne odbija makar nosio samo čunjeve“, ističe za Mozzart Sport Luka Marković.

Boravak u Juventusu je bio koristan?

„Pa video sam u kakvim uslovima rade, kakva je Serija A, kako izgleda kada se napada LŠ, Liga Evrope, nacionalni trofeji...Imao sam sreću da treniram sa Ronaldom, uzor mi je bio kapiten Kijelini, ali i ostali fudbaleri koji su prava gospoda“.

Vaš prvi klub bio je naš velikan, Crvena zvezda?

„Da, bio sam u Zvezdi od pete godine. Igrao sam za seniorske kubove u Srbiji, ali sam prešao u Aluminij. Mislim da sam doneo dobru odluku mada je bilo ponuda iz Italije, Grčke, Turske i Austrije. Za mene je sada najvažnije da imam minutažu, da igram u mladom sastavu, uz dobrog trenera“.

I u Kidričevu imate maksimalne uslove za rad?

„Više terena u SC, svoj vrhunski restoran, autobus...Blizu smo Ptuja, na meti sportskog direktora Maribora, ali je od svega najvažnije da dobro igramo i izborimo povratak u elitnu ligu“, zaključuje napadač Luka Marković

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Slovenija 2AluminijLuka Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara