Luka Milivojević za pobedu! Čelsijev čas fudbala, Kejn spasao samoubilački Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.09.19. | 18:02

Konačno Vulvsi, Votfordu nema spasa

Luka Milivojević je otvorio sezonu golova u jubilarnom 100. meču u dresu Kristal Palasa i doneo pobedu timu sa Selhurt Parka.

Srpski vezista je u svom stilu neodbranjivo izveo penal i postigao ključni gol na meču protiv Noriča – 2:0. Aposlutno zaslužena pobeda Palasa koji je bio bolji rival i igrom zaslužio ta tri boda. Domaći tim je stvorio više šansi, igrao bolji fudbal, ali je samo Milivojević sa bele tačke pronašao put do mreže u 90 minuta igre. Ampadu je u 21. minutu neoprezno startovao nad Mekarturom i omogućio Srbinu da relaizuje penal.

Izabrane vesti

Luka je bio nepogršiv sa kreča. Bio mu je to 25 gol u dresu Kristal Palasa otkako je došao u klub pre dve i po godine. Čak 20 od tih 25 je dao iz penala. Samo je dva puta u 22 slučaja bio neprecizan sa bele tačke. Tačnije, golmani su mu odranili. Fenomenalna statistika srpskog veziste. Da stvari po Norič budu gore, prilikom Milivojevićevog penala se povredio golman Ferman i morao je da izađe.

Gosti nisu uspeli da uzvrate, Palas je bio bliži drugom golu i na kraju je Taunzend u nadoknadi vremena uspeo da stavi pečat na trijumf.

Čelsi je održao čas fudbala Brajtonu, ali mu je bila potrebna sreća i glupost gostiju da bi otvorio vrata pobede – 2:0. Plavci su sakrili loptu gostima i držali ih pod opsadom od prvog do poslednjeg minuta. Sevale su šanse pred golom Brajtona, tresa se i stativa posle šuta Abrahama, ali lopta nije htela u gol. Čelsi je poveo tek u 50. minutu golom Žoržinja iz penala pošto je prethodno Vebster napravio veliku glupost i srušio Mejsona Maunta. Do tada Brajton nije imao nijedan šut na utakmici… Čelsi ih je imao desetak od čega polovinu u okvir gola. Konačno je u 76. minutu jedna šansa Plavaca pretvorena u pogodak. Vilijan je sve sam uradio po desnom krilu, ušao pre gol i onda projektilom u bliži ugao rešio pitanje pobednika. Brajton je čak i dobro prošao sa ovako niskim porazom…

Sa mnogo više muke je do pobede došao Čelsijev gradski rival Totenhem. Spursi su lepo otvorili meč protiv Sautemptona, ali su onda samoubilačkim potezima sami sebi zapržili čorbu. Ipak, Hari Kejn je uspeo da donese pobedu od 2:1.

Počelo je golom Tangija Ndombelea u 24. minut. Francuz je sjajno šutirao na dodavanje Sona i delovalo je da Totenhem ide ka rutinskoj pobedi. A onda serija gluposti domaćih fudbalera…Serž Orije u 31. minutu isključen zbog glupog žutog kartona, da bi sedam minuta kasnije kapiten Loris neverovatnom greškom poklonio izjednačenje Daniju Ingsu. Ipak, poluga EriksenKejn je profunkcionisala kada je bilo najpotrebnije i donela pobedu Spursima. Posle akcije Sona i Eriksena u finišu poluvremena, lopta je došla do Kejna koji je sjajnim prijemom namestio loptu na volej i zakucao ju je u mrežu Svetaca.

Do kraja meča se Loris iskupio nekim sjajnim odbranama u drugom poluvremenu i sačuvao pobedu Poketinovom timu. Sautempton nije uspeo da iskoristi igrača više, promašio je neke dobre šanse i ima za čim da žali.

Konačno je i Vulverhempton upisao prvu pobedu u prvenstvu. Protiv očajnog Votforda koji deluje da mu ni sa novim trenerom nema spasa. Vulvsi su slavili 2:0, a 19-godišnji Pedro Neto je napunio oči gledaocima. Nije dao gol, ali je pokazao veliki potencijal. Bio je asistent Doertiju za vodeći gol posle sjajne akcije celog tima. Na kraju je Janmat autogolom zapečatio sudbinu Stršljenova posle šuta Himeneza

Vatreno je bilo u Bornmutu gde je domaći tim odirgao 2:2 sa Vest Hemom, a isti rezultat je viđen na Vila Parku gde je gostovao Barnli. 

Zahuktali Vest Hem je došao po pobedu u Bornmut i krenuo ka noj golom Jarmolenka posle desetak minuta igre. Solo majstorija Ukrajinca u njegovom stilu za veliko slavlje Čekićara koji sanjaju plasman u Ligu šampiona. Ali Bornmut je preokrenuo pošto je King postigao sumnjiv gol za izjednačenje, a potom i asistirao Vilsonu za 2:1. Zaslužen bod Vest Hemu je doneo Krezvel u 76. minutu. 

Aston Vila je dugo vodila protiv Barnlija golom El Gazija, a onda je usledilo vatrenih 15-ak minuta u drugom poluvremenu. Džej Rodrigez je iskoristio očajnu reakciju Viline odbrane i izjednačio u 68. minutu. Nije prošlo ni 10 minuta, a Vila je opet vodila. Trezege je prošao i centrirao, a Mekgin uhvatio volej za vođstvo. Ipak, Vilina odbrana definitivno ima mnogo problema sa skok igrom. Kris Vud je dva minuta posle Mekginovog gola bio najviši u skoku i Vila je opet primila gol glavom. 

PREMIJER LIGA - SEDMO KOLO:

Subota

Šefild Junajted - Liverpul 0:1 (0:0)
/Vajnaldum 70/

Totenhem - Sautempton 2:1 (2:1)
/Ndombele 24, Kejn 43 - Ings 39/

Kristal Palas - Norič 2:0 (1:0)
/Milivojević 21 penal, Taunzend 90+2/

Aston Vila - Barnli 2:2 
/El Gazi 33, Mekgin 79 - Rodrigez 68, Vud 81/

Čelsi - Brajton 2:0 
/Žoržinjo 50 penal, Vilijan 76/

Vulverhempton - Votford 2:0 (1:0)
/Doerti 18, Janmat 61 autogol/ 

Bornmut - Vest Hem 2:2 (1:1)
/King 17, Vilson 46 - Jarmolenko 10, Kresvel 74/
18.30:  (8,50) Everton (5,40)  Mančester Siti (1,33) 

Nedelja

17.30:  (1,60) Lester  (3,70)  Njukasl (6,25) 

Ponedeljak

21.00:  (2,55) Mančester Junajted  (3,35)  Arsenal (2,75) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara