Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Luka Modrić: Nenormalno i nehumano

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 23:53

As Real Madrida o Ligi nacija

U septembru Luka Modrić puni 37 godina, ali trči kao da mu je bar deset manje. Trocifren broj kilometara je iza njega u prethodnoj sezoni za Real Madrid, pa ne čudi što je Kraljevski klub odlučio da produži ugovor na još godinu dana.

Dobio je hrvatski reprezentativac privilegiju kakvu mnogi, takođe veliki, igrači pre njega nisu. Apsolutno zasluženo... Iako je klupsku sezonu završio pre više od dve nedelje osvajanjem Lige šampiona (uz Primeru nešto ranije) Modrić je tek od večeras na odmoru. Razlog su reprezentativne obaveze u Ligi nacija, zbog čega je rešio da podigne glas.

Izabrane vesti

Iskusni vezista golom iz penala u 5. minutu doneo je pobedu svom timu u Parizu protiv Francuske, međutim, slavljeničko raspoloženje na kratko je prekinula kritika na račun UEFA.

"Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, nema veze je li prijateljska ili Liga nacija. Smeta mi samo termin i pretrpanost utakmica. Nije normalno da nam staviš deset utakmica u četiri dana nakon ovakve sezone. Ovo je nehumano. Ali, kad se obuče ovaj dres moraš dati maksimum. Zaslužili smo sedam bodova, dali maksimum. Šteta zbog one prve utakmice, ali popravili smo se u sledeće tri", istakao je Modrić za hrvatske medije posle meča sa svetskim prvacima.

S tugom pamte u Hrvatskoj poraze od Trikolora u polufinalu Svetskog prvenstva 1998. i finalu prošlog Mundijala, ali remijem 1:1 u Splitu i sada pobedom na njihovom terenu dobili su kakvu-takvu satisfakciju.

"Napokon! Hvala Bogu da smo došli do te prve pobede protiv njih. Deseta je ovo bila utakmica, ako se ne varam. Srećni smo ne samo zbog pobede, nego i zbog načina igre, pogotovo u prvom poluvremenu. Zaslužili smo ovu pobedu kroz prikazano večeras", naveo je Realov as.

Ishod ove utakmice ocenio je Modrić kao jedan od najdražih u dresu reprezentacije.

"Bili su nam crna mačka, nikako da ih dobijemo. Uvek smo bili blizu, ali nikad nismo uspeli. Napokon se to dogodilo, i to na njihovom stadionu. Sigurno da je jedna od dražih pobeda. Srećni smo, sad se ide na odmor i pripreme za sledeću sezonu. Znači ovaj rezultat puno, ovaj poslednji, i u Danskoj, i u Splitu s Francuzima".

Hrvatska se u Ligi nacija takmiči u A diviziji u grupi sa Francuskom, Danskom i Austrijom. Posle četiri kola nalazi se na drugom mestu sa sedam bodova - dva manje od Danske, tri više od Austrije, a čak pet od Francuske.


tagovi

Luka ModrićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara