Stojanović i Šćekić (© Star sport)
Stojanović i Šćekić (© Star sport)

Luka Stojanović u Saudijskoj Arabiji dve i po godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 20:22

Sjajan ugovor za nekadašnjeg člana Čukaričkog

Iskusiće i Luka Stojanović kako izgleda fudbal u arapskom svetu. I, koliko tamošnji vlasnici klubova plaćaju. A čelnici Al Hazme su duboko zavukli ruke u džep da bi doveli 28-godišnjeg vezistu i privoleli ga da proširi srpsku koloniju u Saudijskoj Arabiji.

Doskorašnji fudbaler Čikaga je potpisao ugovor sa klubom iz grada Al Ras, kome u drugom delu sezone predstoji borba za opstanak, posle 17 kola nalazi se na poslednjem mestu tamošnje Pro lige, šest bodova daleko od bezbedne zone. Angažovan je Stojanović sa idejom da poboljša igru, ali i efikasnost, pošto se novim poslodavcima dopao kao fudbaler sposoban da dejstvuje iz drugog plana, dokazano u Čukaričkom i MLS-u.

Izabrane vesti

Luka Stojanović je potpisao predugovor i narednih dana putuje u Saudijsku Arabiju. Posle lekarskih pregleda saradnja bi trebalo da bude ozvaničena na inicijalno godinu i po dana, sa opcijom produžetka na još 12 meseci. Finansijski će centralni vezista odlično proći, i na tom detalju jasno je koliko su ga u Al Hazmi želeli.

Očigledno znatno više nego u Humskoj, iako se pominjao kao jedno od potencijalnih rešenja na mestu zadnjeg veznog, uz napomenu da može da dejstvuje i ofanzivnije. Kontakta je bilo, isto tako i želja izdanaka crno-bele „klase 1994“ da opet zaigra u ekipi sa Lazarom Markovićem (uz Nikolu Ninkovića i Aleksandra Mitrovića dominantne u mlađim kategorijama), ali se struka okrenula drugim rešenjima i uprla prstom u Srđana Mijailovića iz Čukaričkog.

Stojanovića su zvali klubovi iz MLS-a, Kine, Kipra (gde je ostavio dobar utisak igrajući za Apolon iz Limasola), međutim, niko nije nudio uslove kao Arapi. Luka ima čvrste garancije da će biti ispoštovano sve što piše na papiru.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Luka StojanovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara