(Reuters)
(Reuters)

Lukaku lansirao Romu, ali se upalio alarm zbog Dibale

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 20:02

Kajlariju džabe i sklanjanje Radunovića

Sedam golova na osam utakmica! Romelu Lukaku se uklopio u Romu brže i bolje nego što je to bilo ko mogao da pretpostavi.

Donosi joj bodove i pobede kako u Seriji A, tako i u Evropi. Večeras je na Sardiniji bacio nejaki Kaljari pod noge i zaokružio sjajnu nedelju za Vučicu. Posle ubedljivih 4:0 u četvrtak protiv švajcarskog Serveta, Lukaku i Roma su isto tako bili ubedljivi i na Sardiniji – 4:1.

Izabrane vesti

Samo je legendarni Gabrijel Batistuta imao bolji start karijere u Romi od Belgijanca. Iako je došao nespreman i van forme, odmah je našao golgetersku formu i samo na dve utakmice u Rominom dresu nije bio strelac. To su ujedno i jedina dva poraza (Milan i Đenova) Rome ortkako je Lukaku stigao.

Roma je konalno povezala dva trijumfa u prvenstvu i upisala prvu pobedu u gostima. Zajedno sa pobedom u Švajvarskoj, ovo je već ubedljivo najbolji niz od početka sezone.

Vučica je na vreme postigla golove i rano odvela utakmicu u željenom smeru. Iako je Kaljari prvi zapretio, Rimljani su golovima u 19. i 20. minutu slomili Sarde. Vođstvo je doneo Auar nakon neuspešne ofsajd zamke, da bi potom Lukaku iz peterca nokautirao domaćina posle dobre kontre.

Međutim, dobro raspoloženje gostiju je krajem prvog poluvremena pokvarila povreda Paula Dibale. Argentinac je u suzama napustio teren posle sudara sa Pratijem u kojem je dobio udarac u koleno. 

Upravo je Dibalina zamena Andrea Beloti na početku drugog dela igre rešio sve dileme oko pobednika golom nakon solo akcije i dodavanja Paredesa. Argentinski vezista je bio asistent i kod četvrtog gola kada je Lukaku stavio tačku na odličnu partiju.

Što se Kaljarija tiče, Ranijerijevom timu se smeši ekspresan povratak u Seriju B. Najveće su razočaraenje od početka sezone i imaju samo dva boda. Ranijeri je promenio i golmana, sklonio Borisa Radunovića i promovisao Simona Skufeta između stativa ali ni to nije pomoglo. Kaljarijevi problemi su ono što je ispred golmana…


SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

Monca - Salernitana 3:0 (2:0)

/Kolpani 9, Vinjato 18, Pesina 82pen/

Frozinone - Verona 2:1 (1:0)

/Rejnijer 45+1, Soule 66 - Đurić 90+4/

Lacio - Atalanta 3:2 (2:0)

/De Ketelate 5 autogol, Kasteljanos 11, Vesino 83 - Ederson 33, Kolašinac 63/

Kaljari - Roma 1:4 (0:2)

/Nandez 86 penal - Auar 18, Lukaku 20, 59, Beloti 51/

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Romelu LukakuBoris RadunovićPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara