Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Lukaku nikad nije bio ovako efikasan: Sklopio pakt sa Čelsijem, čeka se preko 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 22:37

Belgijanac dobio obećanje da će biti prodat narednog leta

Celog leta trajala je transfer saga Romelua Lukakua i na kraju je završio u Romi pošto je izdao Inter jer je koketirao sa Juventusom, što mu se umalo obilo o glavu. Na kraju je izabrao Rim i Žozea Murinja što se ispostavilo kao najbolji potez u ovom trenutku karijere.

Posle nova dva gola u pobedi nad Kaljarijem (4:1), Belgijanac je stigao do sedam golova u osam takmičarskih utakmica, odnosno gol na 87 minuta. Napredna statistika pokazuje da mu je to najbolji prosek otkako je zaplovio u profesionalne vode.

Izabrane vesti

U Evertonu je postigao 87 golova na 166 utakmica, u Mančester Junajtedu je 42 puta bio strelac na 96 mečeva, dok je u Interu upisao 78 recki na 132 nastupa. U Čelsiju je ozbiljno omanuo tokom oba boravka jer je za 59 utakmica zabeležio samo 15 golova.

On je i dalje pod ugovorom sa Plavcima iz Zapadnog Londona, ali je posle savršenog početka u Romi sklopio pakt sa klubom da će sigurno biti prodat najkasnije narednog leta. Prema saznanjima Fabricija Romana, Čelsi na ime obeštećenja očekuje 43.000.000 evra.

Roma bi mogla da bude ozbiljna opcija za Belgijanca, pogotovo ako sezonu završi u zoni Lige šampiona. Međutim, Vučica nema naročitu prednost u odnosu na eventualnu konkurenciju pošto je prošlog leta sa Čelsijem dogovorila “suvu“ pozajmicu, odnosno bez opcije da ga otkupi narednog leta. Pod uslovom da nastavi sa dobrim igrama i da Žoze Murinjo ostane, pošto nije tajna da je Portugalac na tankom ledu, Roma bi mogla da ima jasne adute u pregovorima sa Lukakuom i Čelsijem.

Gde će Lukaku igrati od sledećeg leta velika je misterija. Na Stamford Bridžu ne, pošto ga Maurisio Poketino neće, Roma jeste zainteresovana, kao i Juventus koji i dalje prati njegov slučaj. Za oba italijanska kluba najveća prepreka na tom putu je da li će igrati Ligu šampiona naredne jeseni.


tagovi

Romelu LukakuČelsiRoma

Obaveštavaj me

Čelsi
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara