Lukas Moura blista otkako se vratio kući: Ponovo pogodio i odveo Sao Paulo u finale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 03:48

Klub sa Morumbija imaće priliku da osvoji istorijski prvi trofej najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Brazilu

Doneo je Lukas Moura ovog leta odluku da se posle deset i po godina vrati u domovinu i nije pogrešio! Brzonogi krilni fudbaler blista otkako je ponovo obukao dres Sao Paula, kluba u kojem je i ponikao.

Večeras drugi start za tim sa Morumbija i drugi gol. Ali ne bilo koji, već gol vredan prolaska u finale Kupa Brazila, takmičenja koje Sao Paulo nijednom u klupskoj istoriji nije osvojio. Ekipa Dorivala Žuniora dočekala je pred svojim navijačima u revanšu polufinala Korintijans posle minimalnog zaostatka iz prvog meča (2:1) i uspela da ga nadoknadi, a upravo je Mourin gol rešio pitanje finaliste – 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Sao Paulo je hrabro ušao u revanš, odlučan da što pre situaciju okrene u svoju korist i posle svega pola pola sata imao je povoljan rezultat. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina domaći fudbaleri su već u 13. minutu dvomeč vratili na početak. Fantastičnu atmosferu na još viši nivo podigao je Velington Rato lansiravši sa tridesetak metara raketu u dalji ugao Korintijansovog gola, a dvadesetak minuta kasnije Lukas Moura režirao je preokret u ukupnom rezultatu.

Primio je doskorašnji fudbaler Totenhema loptu na ivici šesnaesterca, prosledio je na bok za Velingtona Rata, strelac prvog gola glavom ju je iz prve vratio na peterac, a Moura je pročitao njegovu nameru, za sekund se našao pred golom rivala i matirao iskusnog Kasija, izazvavši erupciju na Morumbiju. Ispostavilo se da je tada rešeno i pitanje pobednika, mada je samo četiri minuta kasnije Moura propustio još jednu izglednu priliku. Ruku na srce, Kasio je ovog puta izvrsno reagovao i sprečio Sao Paulo da povede još ubedljivije.

U nastavku je Korintijans očekivano imao preuzeo inicijativu, ali i pored znatno većeg poseda lopte nije uspeo da stvori nijednu stopostotnu priliku. Štaviše, domaćin je imao mnogo zrelije šanse, međutim, rezultat iz 32. minuta ostao je nepromenjen, pa će Sao Paulo igrati drugo finale Kupa Brazila u klupskoj istoriji. U jedinom dosadašnjem odigranom 2000. godine savladao ga je Kruzeiro.

Sada će mu na putu stajati Flamengo, koji je posle pobede od 2:0 u prvom meču, i u revanšu polufinala savladao Gremio.

Zanimljivo da je Sao Paulo postao šesti tim koji je u istom izdanju Kupa Brazila izbacio Palmeiras i Korintijans. Prethodnih pet klubova kojima je isto pošlo za rukom na kraju su osvojili trofej.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Sao Paulo - Korintijans 2:0, prvi meč 1:2

/Rato 12, Moura 32/

Flamengo - Gremio, 1:0 (0:0), prvi meč 2:0

/De Araskaeta 74pen/



tagovi

Sao PauloKup BrazilaKorintijansLukas MouraFlamengoGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara