Foto: AFP
Foto: AFP

Madrigal video tiki-taku: Alaves nadoknadio "minus dva", pa razbesneo Morena i Diju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 20:55

Viljareal na ubedljiv način stigao do pete uzastopne pobede u svim takmičenjima - 5:2

Zahuktala se Žuta podmornica u decembru. Sve do poslednjeg meseca u godini ozbiljno je oscilirala na oba fronta, ali u poslednjih desetak dana niže samo uspehe. U poslednjem meču grupne faze Lige šampiona je preko Atalante obezbedila učešće u nokaut fazi, protiv Sanlukenja protutnjala do naredne runde Kupa Kralja, a istom putanjom ide i kroz špansko prvenstvo. Ubedljivom pobedom nad Alavesom u zaostalom meču 4. kola, trećom vezanom u Primeri, a petom u svim takmičenjima, Viljareal se probio u u gornji deo tabele - 5:2 (2:1).

U utakmici koja je razbila stereotip o sve dosadnijim utakmicama na Iberijskom poluostrvu glavnu reč imao je napadački tandem Unaja Emerija. Đerar Moreno dva puta je pogađao metu, a njegov saigrač iz navale Bulaje Dija bio je još produktivniji pošto je pored dva gola upisao i asistenciju.

Izabrane vesti

Uživala je publika na Madrigalu u petardi svog tima nema sumnje, a posebno joj je "vodu na usta" izmamila akcija kod prvog gola. Podsetili su Emerijevi izabranici tada na trenutak na Barselonu iz Gvardiolinih dana, na kratkom prostoru razmenili četiri dodavanja "na prvu", a popularnu tiki-taku prekinuo je Moreno hirurški preciznim udarcem u dalji ugao.

Zahvaljujući pomenutom dvojcu, fudbaleri Viljareala stigli do ekspresnih 2:0, pa se već posle pola sata učinilo da posrnuli rival - pet mečeva bez pobede - neće moći da parira zahuktaloj Žutoj podmornici. Međutim, defanzivci domaće ekipe su svojim greškama dali krila Havijera Kaljehe. Kod prvog gola gostiju zakasnili su u blok, kod izjednačujućeg je Pau Tores dao loptu pravo u noge Hoseluu, a ovaj je ekspresno prosledio u nebranjenu mrežu za svoj šesti pogodak u poslednjih sedam mečeva.

Međutim, svojim povratkom fudbaleri Alavesa kao da su razbesneli rivala. U drugoj polovini drugog dela Vilajreal je ponovo ubacio u veću brzinu i za 12 minuta spakovao još tri gola iza Pašekovih leđa. Domaćina je u prednost vratio Dija svojim drugim golom na meču - do večeras je na 20 utakmica za Viljarel postigao isto toliko - a samo koji trenutak kasnije petom je asisitrao rezervisti Jeremiju Pinu za potvrdu trijumfa. Nije se ipak Žuta podmornica ni tu zaustavila, utučenost rivala iskoristio je Moreno kako bi se još jednom upisao u strelce dva minuta pre kraja.

PRIMERA – 4. KOLO (ZAOSTALE UTAKMICE)

Utorak

Viljareal - Alaves 5:2 (2:1)

/Moreno 18, 88, Dija 27, 76, Pino 79 - Pons 44, Hoselu 65/

21.30: (2,55) Sevilja (3,10) Barselona (3,20)

***Kvote su podložne promenama







tagovi

Bulaje DijaHoseluViljarealAlavesPrimeraĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara