Skot Parker i Džoš Madža (©Reuters)
Skot Parker i Džoš Madža (©Reuters)

Madža vodi u sigurnu luku, Lids na Kotidž stiže desetkovan

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 12:55

Fulam u situaciji da se večeras izbavi iz zone ispadanja

Fulam će večeras da dočeka Lids na Krejven Kotidžu, u okviru zaostalog duela 29. kola Premijer lige, znajući da će ga pobeda odvesti iznad Njukasla i van zone ispadanja (21.00). Sa takvim motivom Kolibaši pristupaju okršaju sa neugodnim Jorkšircima, koji i pored slabijeg učinka na gostovanjima u poslednje vreme umeju da budu vrlo nepredvidivi. Domaćin će ući u meč posle poraza od Mančester Sitija od 3:0, dok je Lids uspeo da remizira kod kuće sa Čelsijem u duelu bez golova.

Ranije ove sezone činilo se da je Fulam bio predodređen za brzopotezni povratak u Čempionšip, ali ekipa Skota Parkera pružila je sebi ozbiljnu priliku da izbegne ispadanje. Samo dva poraza u poslednjih osam mečeva u Premijer ligi pomogli su londonskom timu da se približi zoni sigurnosti, koja je trenutno samo dva boda daleko od sigurne luke u kojoj je Njukasl, iako Svrake imaju utakmicu manje.

Izabrane vesti

21.00: (2,45) Fulam (3,20) Lids (3,00)

Fulam je pobedio na tri od minulih sedam ligaških susreta, uključujući i čuveni trijumf od 1:0 nad Liverpulom na Enfildu 7. marta. Podvig ili čudo Parkerovi momci nisu uspeli da ponove protiv Mančester Sitija, jednog od najbrutalnijih ekipa trenutno na kontinentu i jasnog pretendenta na engleski tron. Bio je to drugi vezani neuspeh Kolibaša na svom stadionu, jer su ranije izgubili od Totenhema.

Činjenica da se Brajton, koji je na 16. mestu sa 29 bodova, odnosno tri više od Fulama, sutra suočava sa Njukaslom, čini ovo još većom utakmicom za Fulam, koji je pretrpeo poraz od 4:3 kada je ranije ove sezone gostovao na Eland Roudu. U međuvremenu, Lids će ući u meč posle remija sa Čelsijem, koji mora da se doživi kao pozitivan rezultat za ekipu Marsela Bijelse, s obzirom na kvalitet rivala. Beli su sada pobedili samo jednu od poslednjih šest utakmica u Premijer ligi, iako su u tom opsegu četiri puta izgubili od Arsenala, Vulverhemptona, Aston Vile i Vest Hema.

------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

------------

Bijelsin tim je trenutno 12. na tabeli, sa pet bodova zaostatka za desetoplasiranim Arsenalom i 10 bodova daleko od zone ispadanja, što znači da Pikoksi ne treba preterano da se osvrću iza sebe. Lids je ove sezone zapravo poražen 14 puta u prvenstvu, što je više od Fulama (13), ali ima 11 pobeda u 28 mečeva, što mu je omogućilo da se udobno udalje od zone ispadanja. Beli su u poslednja dva susreta sa Fulamom pobedili ukupnim rezultatom 7:3

Fulam će biti bez usluga Rodaka, Karnija i Rida. Parker bi mogao da napravi samo jednu promenu u odnosu na meč sa Građanima, jer bi Džoš Madžaa potencijalno mogao da zauzme mesto Angise. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović očekuje se na klupi. Što se tiče Lidsa, Pablo Ernandez, Rodrigo i Bamford su neizvesni, a Dejvis, Foršou i Kuper sigurno neće biti u stroju.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Petak

21.00: (2,45) Fulam (3,20) Lids (3,00)

Subota

21.00: (1,77) Brajton (3,40) Njukasl (5,20)

Nedelja

16.00: (2,90) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Lids JunajtedlidsFulamPremijer ligaDžoš Madža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara