Duvan Zapata (Foto: AFP)
Duvan Zapata (Foto: AFP)

Magija je nestala: Atalanta se zakucala u Jurićev bedem, Veloso i Zakanji odneli bodove u Veronu

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 22:38

Tim iz Bergama treći meč u nizu bez pobede u Seriji A - 0:2

Niko se više u Seriji A ne plaši Atalante. Onog tima koji je do letos bio u stanju da napuni protivničku mrežu do vrha, ma ko se našao na drugoj strani. Bio do letos, ali više nije. Četa Đan Pjera Gasperinija je u poslednjih mesec i po dana upisala jednu jedinu pobedu u prvenstvu. I to protiv Krotonea. A i za nju su Bergamaski morali da se pomuče. Od tada, već treću uzastopnu utakmicu u Seriji A ne znaju za pobedu. Da Liverpul u sredu nije sa belom zastavom izašao na Enfild, pitanje je da li bi se plavo-crni uopšte radovali u novembru.

Napadačka mašina odavno nije na svom nivou. Večeras je ponovo zakazala. Verona je usred Bergama podigla zid, Atalantina laka konjica predvođena Josipom Iličićem i Papuom Gomezom zakucala se u njega, a tako ošamućenu oborili su je Migel Veloso i Matija Zakanji – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ako je prošle sezone ekipa Ivana Jurića važila za iznenađenje, šta tek reći ove godine? Hrvatski stručnjak sazidao je ove sezone svojevrsni bedem pred Silvestrijevim golom na kome zasniva koncepciju igre i iz kola u kolo ubira plodove čvrste, organizovane odbrane – uz Juventus primila najmanje golova - pred kojom su se ukočile mnoge ekipe u Seriji A.

Pravo je pitanje kako je Atalanta u uvodnim minutima drugog dela nije stigla do vođstva. Rekli bismo zasluženog, s obzirom da je i u prvom poluvremenu jedina pokazala ambicije da stigne do pogotka. U svega dva-tri minuta razmaka pretili su Zapata, Toloi i Iličić posle gužve u šesnaestercu gostiju, ali bi svaka lopta na putu ka golu nailazila na nekog od defanzivaca Verone. Jednostavno, bilo ih je svuda.

I baš u tom naletu tima iz Bergama, kako kaže nepisano pravilo neiskorišćenih šansi, usledila je kazna. Zakanji se u 59. minutu lukavo ubacio u šesnaesterac rivala, “uvalio“ se ispred Toloija, albanski reprezentativac ga je srušio, a Davide Masa pokazao na jedanaesterac. Iskusni Migel Velosonekoliko trenutaka ranije pogodio prečku sa distance – preuzeo je odgovornost i neodbranjivo pucao.

Iličić, Zapata i Gomez, nemoćni da naprave nešto više pred golom rivala, napustili su igru i Atalanta je stala. Imala je loptu u posedu, kružila oko gola, ali bez ikakve šanse da isti ugrozi. I onda kontra, Veloso vrhunskim dodavanjem podseća na najbolje dane karijere, Zakanji se ponovo pravovremeno ubacuje po strani i po zemlji matira Sportijela.

Ovom pobedom, četvrtom u sezoni, Verona je uskočila u evropsku zonu, na šestu poziciju, dok je Atalanta deveta, a do kraja devetog kola mogla bi da padne u donji deo tabele.


SERIJA A – 9. KOLO

Subota

Sasuolo – Inter 0:3 (0:2)

/Sančez 4, Kirikeš ag 15, Galjardini 70/

Benevento – Juventus 1:1 (1:1)

/Leticija 45 – Morata 21/

Atalanta - Verona 0:2 (0:0)

/Veloso 62pen, Zakanji 83/

Nedelja

12.30: (1,77) Lacio (3,60) Udineze (4,80)

15.00: (1,68) Bolonja (3,80) Krotone (5,20)

15.00: (1,80) Milan (3,60) Fjorentina (4,60)

18.00: (2,30) Kaljari (3,35) Specija (3,10)

20.45: (2,25) Napoli (3,45) Roma (3,15)

Ponedeljak

18.30: (2,65) Torino (3,25) Sampdorija (2,70)

20.45: (2,80) Đenova (2,95) Parma (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AVeronaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara