Majk Ešli (©Reuters)
Majk Ešli (©Reuters)

Majk Ešli posle prodaje Njukasla hoće da spasava Derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 11:18

Bivši vlasnik Svraka ne odustaje od fudbala

Poput školarca koji je dobio bogat džeparac, pa mu novac zvecka u džepu, Majk Ešli posle prodaje Njukasla sprema se za novi poduhvat: da Derbi Kaunti vrati iz „mrtvih“.

Dosadašnji gazda Njukasla ima na računu svežih skoro 350.000.000 evra, za koliko je prodao klub investicionom fondu iz Saudijske Arabije, ali ne želi da ih krcka negde drugo, nego će ponovo dobar deo tih para da uloži u fudbal.

Izabrane vesti

Kako piše Miror, Ešli je rešio da kupi Derbi Kaunti, koji je na ivici bankrota, već je ušao u stečaj i hitno mu je potrebno pedesetak miliona evra da se izvuče. Niko se do sada nije javio da bude spasilac Ovnova, ali izgleda da će se naći junak „iz drugog plana“.

Kažu Englezi da su poslovne zgrade Ešlijeve kompanije Sports Dajrekt na samo 40-ak kilometara od stadiona Derbija i da mu se cela ta zamisao da preuzme klub jako dopada. Samo što želi mirniju tranziciju i da sagleda sve detalje pre nego što uđe u poduhvat, da mu se ne bi ponovile greške koje je napravio sa Njukaslom, u koji je uložio solidan novac, ali mu se baš i nije vratilo rezultatima na terenu.

Derbi je na poslednjem mestu Čempionšipa sa dva boda, pošto mu je 12 oduzeto zbog ulaska u stečaj, a preti mu još „seče“ ako se ne iščupa iz dugova u skorije vreme. Ešlijev dolazak možda bude slamka spasa za Ovnove, koji po rezultatima na terenu trebalo da sede u tišini sredine tabele, ali...


tagovi

Derbi kauntiMajk EšliČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara