Borha Valero (twitter©ACF Fiorentina English)
Borha Valero (twitter©ACF Fiorentina English)

Major Firence ponovo u ljubičastom

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 14:06

Ugovor je potpisan do sledećeg leta

Stadion "Artemio Franki" ponovo će biti dom Borhe Valera. Posle tri godine u Interu španski vezista i Fjorentina su se ujedinili sklopviši jednogodišnju saradnju. U ljubičastom delu Toskane obožavaju veterana , nadimak “Major Firence“ jasan je pokazatelj kako u klubu i oko njega gledaju na ulogu koju je na sredini terena imao rođeni Madriđanin u periodu od 2012. do 2017.

Pet sezona proveo je u dresu Viole koji je obukao 212 puta zabeleživši 17 golova i 45 asistencija. Inter ga je 2017. doveo zbog stabilnosti na centru terena, a on im se odužio sa okruglo 100 nastupa i pet pogodaka. Sada, u 35 godini, spreman je za drugi mandat u Fjorentini i to sa brojem šest na leđima.

Izabrane vesti

Valero je peto pojačanje koje je ovog leta dobio trener Đuzepe Jakini. Drugo besplatno, a treće na poziciji centralnog veziste. Iz Sasuola je za 15.000.000 evra otkupljen Alfered Dankan, igrač sredine terena koji je minulu polusezonu proveo ma pozajmici u Firenci. Iz istog kluba, pod sličnim okolnostima stigao je i desni bek Pol Lirola za 11.000.000, takođe sa pozajmice otkupljen je i doskorašnji napadač Đenove Kristijan Kuame. Bez obeštećenja stigli su Đakomo Bonaventura i pomenuti španski veteran.

Koliko će standardno Valero igrati u sezoni koja počinje za tri dana i koju Viola otvara kod kuće protiv Torina, veliko je pitanje. Pozamašnim iskustvom kako u svlačionici tako i na terenu svakako će biti od pomoći ekipi.







tagovi

Borha ValeroLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara