Matija Nastasić i Luka Modrić (©Reuters)
Matija Nastasić i Luka Modrić (©Reuters)

Majorka prihvatila Nastasićev zahtev – ugovor na dve godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 17:17

Problem je bio na koliko će potpisati, pronađen je zajednički jezik i sada preostaje samo da srpski štoper stavi paraf

Ističe ugovor Matiji Nastasiću na kraju sezone, činilo se da će ponovo biti komplikacija oko produžetka, međutim, kako javlja Marka, srpski štoper i odgovorni u klubu pronašli su zajednički jezik i, ipak, oko produžetka saradnje ne bi trebalo da bude problema.

Nijednog trenutka nije bilo upitno to da li su na Balearima zainteresovani da iskusni defanzivac ostane. Ali, oko jedne tačke nisu mogli da se usaglase. Problem je bio na koliko će potpisati iliti dužina trajanja novog ugovora. Ugledni španski list piše da je Majorka prihvatila zahtev Matije Nastasića i da će u dogledno vreme staviti paraf na dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Pregovori su se prethodnih sedmica intenzivirali, klub sa Baleara je bio voljan da kako to inače u ‘ligama petice’ rade sa igračima koji zađu u četvrtu deceniju obaveže se na novu jednogodišnju saradnju. Matija Nastasić želeo je da bude na dve godine i, sva je prilika, to što je zacrtao će i izdejstvovati.

Nikada između Matije Nastasića i Majorke stvari nisu išle jednostavno, ne idu ni ovoga puta, ali dogovori na obostrano zadovoljstvo se postižu. Na kraju prošle sezone, u kojoj se srpski defanzivac borio sa povredama, napustio je klub kada mu je ugovor istekao. Bio je u potrazi za novim angažmanom, govorkalo se i da bi mogao u Partizan, međutim, u smiraj prelaznog roka vratio se na Baleare.

Majorka je poslednjih dana transfer-pijace tražila još jednog štopera i izbor je pao na čoveka koji u prvoj sezoni nije impresionirao. Ponajviše jer se borio da uhvati ritam zbog povreda. Ali, drugi angažman je bio pun pogodak. I za klub i za Matiju Nastasića.

Standardan je ove sezone, drži odbranu, a nije mu strano ni da zatrese protivničku mrežu. Dao je dva gola na 29 utakmica na dva fronta i deo je tima koji je igrao finale Kupa kralja. Penali su delili Majorku od novog trofeja. Sada je jedan potpis deli od skidanja velike brige.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024MajorkaMatija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara