Predrag Rajković (©AFP)
Predrag Rajković (©AFP)

Majstor za jedanaesterce Rajković nemoćan u penal seriji, Planić sa Haifom prošao dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.09.20. | 20:45

Rems zaustavljen u Sekešfehervaru, Makabi izbacio Rostov

Tvrdo je bilo u Sekešfehervaru. Posla za golmane vrlo malo. U prvom poluvremenu duela Fehervara i Remsa videli smo samo jedan pokušaj u okvir gola, do produžetaka ukupno tri - 0:0. Konstantno je mirisalo na penale, koji su na kraju odlučili pobednika. Predrag Rajković nije uspeo da zaustavi nijedan od četiri penala koje su izveli domaći, a Rems su koštali promašaji Dije i Abdelhamida u prve dve serije.

Rems prolazi kroz dosta težak period na startu sezone, gde je iz četiri utakmice osvojio samo bod u prvom kolu protiv Monaka. Ali ne ohrabruje ih podatak da je najprijatnije iznenađenje Lige 1 iz prethodne sezone u 90. minuta utakmice samo jednom poslalo loptu u okvir protivničkog gola. Predrag Rajković nije imao mnogo posla, ali je iz šesnestarca morao da gleda saigrače koji nisu imali ideju kako da zaprete rivalu. Ali nije samo francuski predstavnik zakazao. Lider mađarskog šampionata koji posle prve četiri runde porsečno postiže skoro tri gola po utakmici, posvađao se sa napadačkom inspiracijom. Detalj koji je obeležio produžetke je svakako crveni karton Fokea iz 115. minuta, ali bilo je premalo vremena da Fehervar materijalizuje igrača više.

Izabrane vesti

Delovalo je da će izabranici Davida Gujona imati prednost u penal seriji upravo zbog srpskog reprezentativnog penal majstora, ali realnost je bila drugačija. Od četiri lopte koje su sa bele tačke išle ka golu, Rajković nije uspeo da zaustavi nijednu, a Dia i Abdelhamid koji su promašivali za Rems u uvodne dve serije iskristalisali su se kao tragičari. Prvi put od 1963. godine crveno-beli su imali priliku da se nadmeću na evropskoj pozornici, ali toliko priželjkivana evropska saga bila je kratkog daha. Sada će bar moći da se fokusiraju na domaće prvenstvo gde su problemi enormni. A što se tiče Fehervara, mađarski tim čeka boljeg iz duela Standard - Vojvodina.

Na zapadu Rusije, bilo je znatno sadržajnije nego u Mađarskoj. Rostov je vodio, pa dopustio Makabiju da preokrene. Potom je dvadesetak minuta pre kraja isključenjem oduzeo sebi realne šanse da izbegne eliminaciju - 1:2.

Vodeći gol domaćina bio je pravo malo remek-delo. Lopta Normana putovala je četrdesetak metara, a Šomurodov nije mogao bolje da je preseče i skrene u gol. Izraelski tim čijom je odbranom komandovao doskorašnji igrač FCSB-a i debitant Bogdan Planić, odgovorio je matom u tri poteza. Idealan pas pre završnog dodavanja, asistencija se piše Mabouki, a pogodak Rukavici koji je glavom zakucao potu u mrežu. Strelac izjednačujućeg bio je asistent kod pogotka za preokret. Lep dupli pas prethodnio je savršeno plasiranom udarcu Abu Fanija sa kapice šesnaesterca. Kako je rezultat prevagnuo na stranu gostiju, tako je nervoza domaćina uzela maha. Neoprezan start Galebova otvorenim đonom sankcionisan je direktnim crvenim kartonom. Detalj posle kojeg nije bilo povratka za ekipu Valerija Karpina. Bogdan Planić i njegov novi klub za grupnu fazu Lige Evrope boriće se sa najverovatnije sa Totenhemom koji trenutno igra protiv Škendije.

Viktoriji iz Plzenja je okršaj protiv danskog Sonderjiskea predstavljao malo jači trening za ono što sledi u poslednjoj, četvrtoj rundi. Vicešampion Češke je slavio 3:0 i očekuje ga susret sa boljim iz okršaja Hapoel Ber Ševa - Madervel



LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE - TREĆE KOLO (JEDAN MEČ)

Sreda

Apolon - Leh 0:5 (0:1)


Četvrtak

Ararat Jermenija - Celje 0:0 produžeci 1:0

KuPS - Suduva 2:0 (1:0)

Fehervar - Rems 0:0

Plzen - Sonderjiske 3:0 (1:0)

Rostov - Makabi Haifa 1:2 (1:1)

Bešiktaš - Rio Ave 1:1 (1:0) penlima 2:4

Šarlroa - Partizan 1:1 (1:0) produžeci 2:1

CSKA Sofija - B36 Toršavn 3:1 (2:0)

Jurgorden - Kluž 0:1 (0:0)

Malme - Lokomotiva Zagreb 5:0 (3:0)

Mura - PSV 1:5 (1:2)

Riga - Seltik 0:1 (0:0)

Rozenborg - Alanja 1:0 (0:0)

FCSB - Liberec 0:2 (0:0)

Hapoel Ber Ševa - Madervel 3:0 (1:0)

APOEL - Zrinjski 2:2 (2:1) penalima 4:2

Kopenhagen - Pjast 3:0 (1:0)

Galatasaraj - Hajduk 2:0 (0:0)

Granada - Lokomotiva Tbilisi 2:0 (0:0)

Ki Klaksvik - Dinamo Tbilisi 6:1 (1:0)

Šerif - Dandalk 1:1 (1:1) penalima 3:5

Sarajevo - Budućnost 2:1 (1:1)

Škendija - Totenhem 0:1 (1:3)

Standard - Vojvodina 1:1 (0:0) produžeci 2:1

Volfsburg - Desna 2:0 (1:0)

Milan - Bodo Glimt 3:2 (2:1)

Florijana - Flora 0:0 penalima 2:4

Bazel - Anortozis 3:2 (2:1)

LASK - Dunajska Streda 7:0 (2:0)

Legija - Drita 2:0 (2:0)

Sankt Galen - AEK 0:1 (0:0)

Rijeka - Kolos

Sporting L. - Aberdin 1:0 (1:0)

Viljem II - Rendžers 0:4 (0:2)


tagovi

Predrag Rajkovićkvalifikacije lige evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara