(AFP)
(AFP)

Majstorije Adlija, Žirua, Tea... Mile Svilar nije uspeo da odbrani Romu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 22:45

Rosoneri savladali Vučicu

Milan je na dobrom putu da igra Ligu šampiona i naredne sezone, dok će se Roma načekati da opet bude deo elitnog tkamičenja.

Jasno je to posle večerašnjeg okršaja slavnih rivala u kojem su Rosoneri na San Siru lakše nego što se očekivalo savladali Đalorose 3:1 i udaljili ih od borbe za četvrto mesto. Individualna kalsa Milanovih igrača je napravila razliku u odnosu na Rimljane koji su bili lišeni usluga povređenog Paula Dibale.

Izabrane vesti

Na klupi nije bilo ni suspendovanog Žozea Murinja koji je dirigovao sa tribina San Sira ali nije uspeo da spasi potop svog tima. Istina je da su mu nedostajali brojni igrači ali od Rome se i u ovom sastavu više očekivalo. Jedan od onih kojima se neočekivano ukazala šansa je bio i srpski golman Mile Svilar koji je zamenio Rui Patrisija na golu ali nije uspeo da odbranu Vučicu.

Posle dugo vremena, Stefano Pioli je uspeo da sastavi poslednju liniju sa dvojicom zdravih štopera, a zbog nekih izostanaka je šansu u veznom redu dobio Jasin Adli. I dočekao prvenac godinu i po dana nakon dolaska u Milan! Poslednji put je strelac bio u Bordou pre 805 dana...

Francuski vezista je dugo bio misterija ali je u poslednje vreme počeo da dobija sve ozbiljniju ulogu i danas je nagrađen prvim golom. Posle desetak minuta igre se lepim lažnjakom rešio čuvara, namestio i neodbranjivo šutirao u ugao Rominog gola.

Igralo se otvoreno, Roma je pokušala da se vrati u meč ali je Milan bio konkretniji i opasniji. Teo Ernandez je pogodio stativu, dok su na drugoj strani Čelik i Paredes propustili prilike pre odlaska na poluvreme.

Promenio je Murinjo formaciju na poluvremenu, uveo Pelegrinija umesto Manćinija ali nije uspeo da promeni Rominu sreću. Opet je desetak minuta igre kao u prvom poluvremenu bilo dovoljno da Svilar kapitulira.

Adli je izveo korner, Kjer vratio glavom sa druge stative u peterac gde je bio neuništivi Olivje Žiru za 2:0.

Nadu Romi je vratio gol Paredesa iz penala koji je skrivio Kalabrija ali je potom majstorska asistencija Žirua za Ernandeza rešila utakmicu. Francuz je natrčao kao brzi voz i zakucao loptu pod prečku Svilarovog gola. Na kraju je i Musa pogodio stativu...

Srpski internacionalci Jović i Simić nisu ulazili u igru za domaći tim, dok se Svilaru na drugoj strani nema šta zameriti.


SERIJA A - 20. KOLO

Subota

Napoli - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Politano 45 pen, Rahmani 90+7 - Kandreva 26/

Đenova - Torino 0:0

Verona - Empoli 2:1 (1:0)

/Đurić 3, Engonge 56 - Žurkovski 64/

Monca - Inter 1:5 (0:2)

/Pesina 69 pen - Čalhanoglu 12 pen i 60 Martinez 14 i 88 pen, Tiram 89/

Nedelja

Lacio - Leče 1:0 (0.0)

/Felipe Anderson 58/

Kaljari - Bolonja 2:1 (1:1)

/Petanja 31, Kalafjori 69 autogol - Orsolini 24/

Fjorentina - Udineze 2:2 (0:1)

/Beltran 55, Enzola 87pen - Lovrić 10, Tovan 73/

Milan - Roma 3:1 (1:0)

/Adli 11, Žiru 55, Ernandez 84 - Paredes 69 penal/

Ponedeljak

20.45: (1,40) Atalanta (4,70) Frozinone (8,00)

Utorak

20.45: (1,45) Juventus (4,70) Sasuolo (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olivije ŽiruTeo ErnandezJasin Adli

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara