Bogdan Planić prošle sezone protiv Totenhema (©Reuters)
Bogdan Planić prošle sezone protiv Totenhema (©Reuters)

Makabi diže ulog pred Zvezdu – Planiću novi ugovor s platom od 500.000 i velikodušnim bonusima

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.22. | 10:04

Srpski štoper je i do sada bio najplaćeniji igrač izraelskog tima

Prvo su šokirali Olimpijakos usred Atine, zatim sav posao u sudaru sa Apolonom završili već u prvom meču. I sada se Makabi Haifa priprema za Crvenu zvezdu u biti ili ne biti dvomeču za Ligu šampiona. Između ostalog i time što će pokušati da okonča letnju sagu oko novog ugovora sa Bogdanom Planićem.

Srpski štoper je prema informacijama lokalnih medija i do sada bio najplaćeniji igrač Makabija pošto je godišnje zarađivao 450.000 evra. Međutim, postojala je opasnost da ovog leta ode, pošto mu ugovor ističe u junu 2023. godine, a atinski AEK je bio ozbiljno zagrizao.

Izabrane vesti

Verovatno bi i uspeo u nameri, da Makabi nije impresionirao tokom letnjih kvalifikacija i obezbedio sebi makar grupnu fazu Lige Evrope što je klubu omogućilo da dublje zavuče ruku u džep. Prema najnovijim informacijama iz Izraela Makabi sada Planiću nudi novi ugovor, do 2025. godine, uz opciju produžetka saradnje do 2026.

Planiću se nudi i blaga povišica. Novim ugovorom 30-godišnjem fudbaleru bla bi garantovana plata od 500.000 evra fiksno, ali tu bi bili i “veoma velikodušni bonusi” u slučaju osvajanja trofeja i evropskih uspeha.

Menadžer rođenog Užičanina uskoro bi trebalo da sleti u Izrael na finalizaciju pregovora. Jedan od uslova je da na klupi Makabija ostane Barak Beher, arhitekta uspeha kluba iz Haife. U Izraelu će inače svi reći da je baš Planić najbolja Beherova investicija u stranog fudbalera.



tagovi

Bogdan PlanićMakabi HaifaIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara