Lionel Mesi i Aleksis Makalister (Reuters)
Lionel Mesi i Aleksis Makalister (Reuters)

Makalister: Nemamo problem da trčimo za Mesija, sa 40-45 i dalje će biti najbolji na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 01:17

Kaže jedno od otkrovenja reprezentacije Argentine u prošlogodišnjem pohodu na svetski tron

Pokorila je u decembru prošle godine reprezentacija Argentine fudbalsku planetu. Lionel Mesi je predvodio Gaučose i pokupio lovorike, mada je čitava Skaloneta igrala kao kao jedan, a na putu do Zlatnog globusa afirmisala su se još neka imena poput Enca Fernandesa, Emilijana Martinesa, Aleksaisa Makalistera...

Iako je i pre Mundijala zaigrao na premijerligaškoj pozornici Makalister je u Dohi postao fudbalsko otkrovenje. Odmah nakon Mundijala poželelo ga je nekoliko evropskih velikana, ponajviše Juventus. Ali Argentinac je ostao u Brajtonu, što ne znači da se to neće prometiti od leta koje dolazi.

Izabrane vesti

U intervjuu za domaći Tyc Sports reprezentativac Argentine pričao je o Svetskom prvenstvu, ali najviše o idolu, kapitenu i saborcu Lionelu Mesiju koji je nakon Mundijala najavio reprezentativnu penziju. Ali deluje da bi to lako moglo da se promeni.

"On zna da mi želimo sve od njega dok god on to želi i može da pruži, tako da se nadamo da će nastaviti da igra sa nama", rekao je Makalister i nastavio o jednom od najvećih fudbalera svih vremena: "Vidim Mesija na narednom Svetskom prvenstvu. Nema sumnje da će sa 40 ili 45 godina i dalje biti najbolji na svetu. Izuzetan je profesionalac, to ne može da vam promakne, u savršenom je fizičkom stanju da nastavi da igra mirno. Uostalom, sve je u njegovoj glavi. Mimo fizičkog stanja, sve ima u mozgu. Nemamo problem da trčimo za Mesija."

Mesi 24. juna puni 36 godina, ali i pored toga, sa osvojenim Svetskim prvenstvom i brojkama koje isporučuje u dresu Pari Sen Žermena, trenutno je verovatno prvi kandidat za Zlatnu loptu koja bi mu bila osma po redu. Da pretpostavimo da Mesi zaista zaigra na narednom Svetskom prvenstvu 2026, u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, baš za vreme tog Mundijala napunio bi 39 godina.

Evocirao je vezista Brajtona još uvek sveže uspomene iz grupne i nokaut faze Svetskog prvenstva u Dohi.

"Ako bi primetio nešto što bi moglo da doprinese boljitku celog tima, ili meni samom, odmah bi mi rekao. Sećam se utakmice protiv Meksika jako dobro, rekao mi je da čim se malo povuku nazad, odmah krenem napred da otvaram prostor. Mnogo smo razgovarali na terenu", prisetio se Makalister ključnog duela grupne faze, a zatim i polufinala protiv Hrvatske i Mesijeve dribling bravure protiv Joška Gvardiola: "Potpuno sam zanemario Hulija (Hulijana Alvareza) koji je postigao gol i otrčao sam direktno da zagrlim Mesija. Kunem vam se da nisam mogao da verujem šta je uradio. Prišao sam mu i rekao 'ti ku..in sine". Gvardiol je vrlo bitan fudbaler, priča se da će otići u veliki klub, da je izuzetno talentovan, fizički jak, a Leo ga je izveo u šetnju", zaključio je Makalister.



tagovi

Lionel MesiAleksis Makalisterfudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara