Milan Makarić i Nemanja Jović (©MN Press)
Milan Makarić i Nemanja Jović (©MN Press)

Makarić i Nemanja Jović u reprezentaciji Srbije! Otpali Mitrović, Vlahović, Živković i Lazović

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 14:09

Promene na spisku selektora Srbije

Mnogo novih lica i na inicijalnom spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija, a danas još dva iznuđenja rešenja. Priliku da debituju u dresu reprezentacije Srbije na prijateljskim utakmicama sa Jamajkom (7. jun) i Japanom (11. jun) dobiće i najbolji strelac tek završene Superlige, Radnikov napadač Milan Makarić, te 18-godišnji krilni fudbaler Partizana Nemanja Jović.

Razlog je taj što će azijsku turneju preskočiti Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković i Darko Lazović, svi iz zdravstvenih razloga. Svi su došli u Beograd, javili se stručnom štabu, ali je posle detaljnih pregleda ustanovljeno da je mudrije poštedeti ih dugog putovanja.

Izabrane vesti

 Kako je pojasnio doktor reprezntacije Dejan Aleksandrić

Mitrović je pre tri nedelje pretrpeo povredu rotatora levog kuka, nije ni trenirao od tada. Lazović je imao problem sa zubnim implantom, koji je morao da bude saniran. Vlahović oseća hronične bolove u preponskoj regiji, a Živković je na pretposlednoj utakmici pretrpeo lakšu povredu kolena, ali i dalje oseća bolove sa unutrašnje strane”.

Pošteda i šansa za neke mlade igrače mogu i da se razumeju u trenucima kada Orlovi ne putuju na Evropsko prvenstvo, mada nema sumnje da selektoru Stojkoviću i te kako znači svaka prilika da uigrava ekipu pred nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. I pre ova četiri otkaza bilo je jasno da Srbija u Aziji neće igrati u najjačem sastavu, pošto će ovu akciju preskočiti i kapiten Dušan Tadić, pa Nikola Milenković, Segrej Milinković Savić, Filip Kostić

Zato su tu Sava Arangel Čestić, Marko Ilić, Aleksa Terzić, Dejan Joveljić… Svi sa nadom da će se nametnuti selektoru.

Zanimljivo je da su i na ovom kombinovanom spisku trojica igrača iz domaće lige: desni bek TSC-a Marko Petković, kao i naknadno dodati golgeter Radnika Milan Makarić i mladi Nemanja Jović iz Partizana. Inače na prvobitnom spisku nije bilo nijednog fudbalera iz Crvene zvezde i Partizana.

"Gledao sam poslednja dva derbija i iskreno - nisam oduševljen. Pretpostavljam da i javnost deli moje mišljenje. Niko tu ništa posebno nije pokazao. Mali Jović je za svoje godine, jer je najmlađi, pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. I sada u ovoj prilici kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne. Ima kod večitih kandidata za reprezentaciju, ali ja ovako vidim situaciju sada", objasnio je selektor Dragan Stojković.


tagovi

Milan MakarićNemanja Jovićfudbalska reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara