Milan Makarić (©Starsport)
Milan Makarić (©Starsport)

Makarić prva haubica Banjalučana

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.08.23. | 10:58

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Borac na Gradskom stadionu danas (20.00) čeka Slogu iz Doboja u prvom meču petog kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine 5. kolo biće raspoređeno na četiri dana, a rundu otvara duel u Banjaluci. Za vikend nas očekuju četiri meča, dok će kolo biti kompletirano u ponedeljak derbijem Sarajeva i Veleža.

Izabrane vesti

U novu sezonu Borac je ušao sa velikim ambicijama. Prvenstveno, jurišalo se na što bolji plasman u evropskim kvalifikacijama, ali se zapelo već na prvoj stepenici. Posle toga, došao je poraz od Željezničara na Grbavici gde su Banjalučani delovali toliko jalovo, tromo i bezidejno.

Usledile su salve kritika od strane rukovodstva kluba, ali i stručnog štaba, pa se već u narednom meču sve to znatno popravilo. Borac je poprilično lagano savladao Igman iz Konjica i polako počeo da pali motore. Ono što je svakako dobro za njih jeste da još jednu utakmicu igraju na svom stadionu, protiv rivala koji je na papiru slabiji.

Borac ima dve utakmice manje za sada, pa bi sa novim eventualnim trijumfom lagano počeo da se penje ka vrhu tabele. Značilo bi to sigurno mnogo za tim koji želi šampionsku titulu, ali pre svega se mora pobediti Sloga. Motiv je sigurno veliki, jer bi se odmah ušlo u borbu za prvo mesto, a pride se očekuje i veliki broj gledalaca.

Takođe, ono što može da raduje stručni štab jeste dva gola Milana Makarića na prethodnoj utakmici, koja su pokazatelj da iskusni napadač ulazi u formu, što je svakako potrebno za Borčeve ambicije.

"Igramo protiv ekipe koja je za naše uslove potpuno atipična. Ima veliki broj visokih igrača što je velika prednost prilikom prekida. Nadam se da ćemo u duelu biti još bolji nego protiv Igmana. Želimo da nastavino niz dobrih igara i rezultata. Zadatak je isti kao protiv Igmana i uvek težimo pobedi, postavljeni su ciljevi pred nas koje ćemo ostvariti samo kroz pobede”, rekao je šef stručnog štaba Vinko Marinović.

S druge strane, Sloga posle tri utakmice ima tri boda i to u onom prvom kolu kada je savladano Sarajevo. Osim toga, upisani su minimalni gostujući porazi od Zvijezde i Igmana, pa će tim Vlada Jagodića imati težak zadatak da donese bodove sa strane. Skrojio je iskusni stručnjak tim po svojoj meri. Koliko umeju biti nezgodni pokazali su još na onom prvom gostovanju kod Sarajeva.

Fizički nezgodna ekipa koja mnogo trči u dosta nade polaže u prekide. Verovatno će isti slučaj biti i na ovom gostovanju, a zanimljivo je da Sloga već četvrtu utakmicu zaredom gostuje.

"Zbog toga je pred nama težak zadatak. Vezali smo dva poraza po 1:0 te to nismo očekivali. Koliko je teško igrati stalno u gostima znaju oni koji su u ovom poslu. Naravno mi tu ne tražimo nikakav alibi, a posle Borca nas čeka još jedno gostovanje Posušju nakon čega dolazi ta dugo čekana reprezentativna pauza. Iskreno i ja lično kao trener jedva čekam istu da bi razrešili neke lične probleme koji su se implementirali u našu ekipu tokom proteklih dana", istakao je pred večerašnji susret trener Sloge Vlado Jagodić.

-----------------------

Reši lagani dnevni izazzov i osvoji jednu od 10 dnevnih nagrada.

-----------------------

Iskusni stručnjak je u nekoliko navrata sedio na klupi Borca.

Što se tiče utakmice u Banjaluci ja ću biti zadovoljan sa tim da moji momci odigraju kako treba. Po pitanju samog Borca ja uvek volim da naglasim da sam malo više sentimentalan jer znate da sam više od pola svog života posvetio tom klubu što kao igrač, sportski direktor i trener. Jasno je da kada vodim ekipu protiv Borca da se bude neke posebne emocije, ali ipak ja sam profesionalac što govorim i svojim igračima te da u ovom momentu mi svi nosimo grb Sloge na dresu i da isti moramo dostojno reprezentovati. Znamo šta nas čeka na Gradskom stadionu. Borac je u prošlom kolu postigao četiri gola protiv Igmana i sigurno je da utakmicu protiv nas gledaju kao onu gde dodatno žele da poprave svoj bodovni saldo. Takođe, ja izuzetno cenim njihovog trenera Vinka Marinovića koji je moj bivši saigrač i koji je sa dva kluba uzeo titulu te je sigurno da je sada na pravom mestu. Borac pored toga ima kvalitet za više od onog što trenutno pružaju”, istakao je Jagodić.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 5. KOLO

Petak

20.00: (1,20) Borac Banjauka (6,00) Sloga Doboj (12,0)

Subota

17.00: (2,10) Igman (3,30) Posušje (3,30)

20.45: (2,00) Željezničar (3,30) Tuzla Siti (3,60)

Nedelja

19.30: Široki Brijeg – GOŠK Gabela

19.45: Zrinjski – Zvijezda

Ponedeljak

21.00: Sarajevo - Velež



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1BiHBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara