FOTO: Proslava fudbalera Renove (©Riste Stamadziev)
FOTO: Proslava fudbalera Renove (©Riste Stamadziev)

Makedonija: Derbi bez golova, Mirčevski i "Pandevci" su se vratili na vrh

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 10:51

Derbi Škendije i Škupija završen bez pobednika u Tetovu. Tim Gorana Pandeva na čelu šampionata

U svih sest utakmica koje su odigrane u okviru Prve makedonske fudbalske lige (PMFL) bilo je pobednika i golova, osim u derbiju. Najefikasniji je bio u Strumici, nešto što se zapravo očekivalo pre početka. Akademija Pandev je kod kuće potvrdila ulogu favorita i slavila nad Makedonija Đorče Petrov (4:1). Klub iz Strumice, koji je u vlasništvu makedonske fudbalske legende Gorana Pandeva, ponovo je lider u prvenstvu posle dominantne domaća partija.

Lavovi iz Đorče Petrova poveli su u prvom minutu preko Arbija Voše, ali to je bilo sve što su uspeli. Faruk Bihorac je u 21. minutu izjednačio na 1:1, a onda je Martin Mirčevski bio dvostruki strelac koji je doneo preokret (3:1) i takođe se vratio na vrh liste strelaca. Postigao je sedam golova, ispred Ermedina Ademija koji ima pet. Pečat na tri boda stavio je Brazilac Kajo u finišu utakmice.

Izabrane vesti

15.00: (2,80) Pobeda (3,10) Vardar (2,50)

Borec u Velesu bio je bolji od Pelistera (2:1) i nastavio agoniju klub iz Bitolja na gostujućim terenima. Tri boda domaćinu doneli su argentinski fudbaler Zarate i Luka Trajkovski. A u Skoplju, Rabotnički je naneo prvi poraz Bregalnici Štip (2:0). Mladi Luka Stankovski i Aleksandar Ristevski iz penala su doneli tri boda za domaće i zagrejali borbu za vrh.

Trenerska stolica Paneta Blaževskog se trese, jer je Tikveš opet razočarao navijače na svom terenu i izgubio od Renove (0:2). Grad Kavadarci očekivao je daleko bolje igre, ali povratnik u ligi posle 17 godina ne blista i trenutno je pretposlednji. Gost iz Tetova slavio je zahvaljujući golovim aRamadanija i Selmanija. Tikveš je postigao gol preko Hristova, ali je poništen zbog ofsajd pozicije. Struga se dugo znojila i mučila, ali je pobedila Skoplje (1:0) golom u samom finišu. Domaćin je slavio zahvaljujući Ivanu Galevskom, koji je pogodio u četvrtom minutu sudijske nadoknade i izazvao erupciju radosti među Stružanima.

Šesto kolo u Makedoniji se završilo velikim derbijem između Škendije i Škupija koji je završen bez golovi (0:0). Škendija je imala veće šanse, ali ih nije iskoristila. Goce Sedloski je izveo najjači tim na terenu, ali put do mreže nije pronađen.

MAKEDONIJA 1 – 6. KOLO

Akademija Pandev – Makedonija 4:1 (2:1)

Borec – Pelister 2:1 (1:1)

Rabotnicki – Bregalnica 2:0 (1:0)

Struga – FK Skoplje 1:0 (0:0)

Tikveš – Renova 0:2 (0:1)

Škendija – Škupi 0:0 (0:0)

PišeMartin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1MakedonijaAkademija PandevŠkupiŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara