Navijači Makedonije (©Reuters)
Navijači Makedonije (©Reuters)

Makedonija na nogama: Premije od predsednika kao motiv fudbalerima, traži se karta više

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 12:06

Pobeda nad Islandom u Skoplju donosi mesto u baražu za Svetsko prvenstvo

Makedonija će 2021. godinu pamtiti po debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu u fudbalu, ali reprezentacija ima priliku da ispiše novu stranicu istorije i da priđe na korak do odlaska na Svetsko prvenstvo. Za taj podvig potrebna je pobeda kod kuće nad Islandom u poslednjem kolu kvalifikacija (nedelja, 18.00), koja bi donela drugo mesto i učešće u baražu.

Igor Angelovski je poveo crveno-žute na kontinentalni skup, a Blagoja Milevski će probati da ih odvede na interkontinentalni.

Izabrane vesti

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Pre četiri godine je sa mladom reprezentacijom učestvovao na Evropskom prvenstvu, kada su kroz kvalifikacije eliminisane Francuska, Ukrajina i Škotska. U grupnoj fazi rivali su bili Srbija, Portugalija i Španija, a Makedonci su osvojili jedan bod, protiv naših Orlića (2:2).

Čak osam igrača iz te selekcije 2017. godine je sada u A reprezentaciji. To su Damjan Šiskovski, Đoko Zajkov, Darko Velkovski, Visar Musliu, Boban Nikolov, Enis Bardi, Eljif Elmas i Tihomir Kostadinov. Takođe, Milevski je kao selektor omladinaca sa aktuelnog spiska seniora već radio sa Risteom Jankovom, Todorom Todoroskim, Nikolom Serafimovom, Janijem Atanasovom, Enurom Totreom, Milanom Ristovskim, Bojanom Miovskim, Darkom Čurlinovom i Dorijanom Babunskim. Skoro pa sa celom aktuelnom postavom.

Duel sa Islandom izaziva ogromno interesovanje među navijačima Makedonije. Odmah nakon što je Jermenija pregažena u Jerevanu (5:0) planule su ulaznice za nedeljni meč, pa je Fudbalski savez Makedonije, da bi zadovoljio apetite navijača, morao da otvori još dve tribine stadiona Toše Proeski, za koje je ranije bilo planirano da ostanu van upotrebe.

Istovremeno, stiglo je i saopštenje da će igrači dobiti novčane premije od predsednika Saveza Muhameda Sejdinija za odličan nastup u Jermeniji, kao dodatni bonus i podsticaj da savladaju Island. Vest je potvrdio direktor A reprezentacije Deni Masev, ali iznos nije otkriven, osim što se navodi da je nagrada koju će dobiti igrači po pravilniku A reprezentacije.

Uoči izuzetno važne utakmice Makedonci nemaju probleme sa povredama, a fudbalska groznica trese navijače. Odbrojavaju se minuti do nedelje i 18 časova.

KVALIFIKACIJE ZA SP - 6. KOLO

Grupa J

Nedelja

18.00: (25.0) Jermenija (13.0) Nemačka (1.10)

18.00: (1.57) Makedonija (4.00) Island (7.00)

18.00: (30.0) Lihtenštajn (12.0) Rumunija (1.10)

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Goran PandevMakedonijakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara