FOTO: FK Akademija Pandev
FOTO: FK Akademija Pandev

Makedonska senzacija ne zna da stane, važne pobede Škupija i Tikveša

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 13:54

U makedonskom fudbalskom prvenstvu odigrano je šest mečeva iz petnaestog kola, a favoriti su uspešno završili posao, plus najbolji igrač je nastavio vrhunsku formu

Lider Škupi na svom terenu zabeležio je važnu pobedu nad Strugom (4:0) uz četiri postignuta gola u drugom poluvremenu. Izabranici Goceta Sedloskog bili su žedni osvete zbog poraza u prvom ovosezonskom okršaju i uspeli su u svojoj nameri. Sandej Adetundži sa dva gola, kao i Faustin Senjor i Kire Markoski sa po jednim bili su tvorci željene pobede tima koji trenutno igra najbolji fudbal u Makedoniji. Zanimljivo, tri od četiri gola su u protivničku mrežu poslata glavom. Centaršutevi su se pokazali kobnim za odbranu koja se nije snalazila sa visokim loptama.

Akademija Pandev je nastavila da prati Škupija i slavila u gostima kod Renove u derbi meču za drugo mesto (1:2). Makedonska fudbalska senzacija Martin Mirčevski jednostavno ne zna da stane. Najbolji igrač lige je najpre asistirao za gol, a potom se i sam upisao u listu strelaca i razbio popularne Gipsare. Posle petnaest odigranih kola, Mirčevski ima petnaest golova i ubedljivo se ističe na čelu liste strelaca.

Izabrane vesti

A u Kavadarcima fudbalska rapsodija. Tikveš je osvojio tri zlatna boda protiv Rabotničkog (2:0). Skopskim Romantičarima nije pomogla ni trenerska promena i angažman Borče Hristova. Strateginja se muči da sastavi tim, igra daleko ispod proseka, a Tikveš kažnjava sve greške i raduje svoje navijače. Ova tri boda su vredna jer su omogućila timu da napravi iskorak u borbi za opstanak. Škendija je nastavila dominaciju kao gost u Đorče Petrovu i pobedom nad Makedonijom (1:2) kaznila grešku Renove i skočila na treću poziciju na tabeli PMFL-a. Novi trener Lavova Muarem Bajrami doživeo je prvi poraz kao kormilar tima, dok je aktuelni šampion nastavio seriju dobrih rezultata na ovom terenu i ostavio domaćina bez pobede 22. meč zaredom.

U ostalim mečevima Bregalnica je slavila nad Borecom (2:1) i nastavila da sanja da igra u Evropi, dok je duel Pelister-Skoplje završen bez golova i sve je očiglednije da će Bitolj sledeće godine igrati u drugoj ligi.


MAKEDONIJA 1 – 15. KOLO


Subota


Renova – Akademija Pandev 1:2 (0:1)

Nedelja

Bregalnica – Borec 2:1 (1:1)

Makedonija Đorče Petrov – Škendija 1:2 (0:1)

Pelister – Skoplje 0:0

Škupi – Struga 4:0 (0:0)

Tikveš – Rabotnički 2:0 (1:0)

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

fudbal MakedonijaMakedonijaŠkupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara