Banjak (© Star sport)
Banjak (© Star sport)

Maki Banjak citatom iz Biblije najavio napad na titulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.08.20. | 11:03

Novi štoper Partizana kaže da mu se dopada saradnja sa Vitasom i očekuje da će RFS u Humskoj igrati na kontre

Crvena zvezda perfektna sa svih pet pobeda. Bio bi na vrhu tabele i Partizan da nije zabrljao u Novom Pazaru. Ovako, mora da čeka kiks večitog rivala, usput pobeđuje u nizu ako planira da ispuni obećanje pred početak sezone da je povratak šampionskog naslova apsolutni prioritet kluba u takmičarskoj 2020/2021.

Prvenstvo je tek krenulo, do kraja su ostala čak 33 kola, dovoljno vremena da Parni valjak napravi preokret nalik onom iz 2017. Navijači smatraju da mu je potrebno još neko pojačanje, a početno ovog leta, Maki Banjak, uverava da mu na putu ka prvom mestu može pomoći i citat iz Biblije, pa tako na pitanje može li Partizan do titule uzvraća:

Izabrane vesti

„Sve je moguće, ako u to veruješ“, kaže Kamerunac, a zvanični sajt kluba navodi da je u pitanju rečenica iz Jevanđelja po Marku 9:23.

Crno-beli su igrački bili neubedljivi u prva dva kola, na gostovanju u Novom Pazaru čak katastrofalni (rezultiralo porazom), ali otkako je Maki Banjak zauzeo mesto u odbrani deluju uverljivije, dobili su tri meča bez primljenog gola i popravili ambijent u klubu.

„Uvek volim da kažem: 'Kraj je bolji nego početak'. Počeli smo loše, ali hvala Bogu, sad smo mnogo bolji, što je najvažnije. Ne možemo promeniti prošlost, ali moramo da budemo koncentrisani na ovaj trenutak. A kako sam se osećao posle Novog Pazara? Kao i saigrači, osetio sam i stid i bes. Želeo sam da pomognem timu, jer pre ću da patim i borim se do poslednje kapi znoja na terenu, nego da ugodno gledam posredstvom malih ekrana“.

Zasad Savo Milošević koristi rotacioni sistem u odbrani, međutim, čini da je odlučio da tandem štopera čine Uroš Vitas i Maki Banjak.

Vitas i ja se dobro dopunjujemo. Pomažemo jedan drugom, važno je što dosta pričamo. Ne samo tokom utakmice, već i pre nje. Za mene nije važno ko je na terenu, mi smo tim i kao tim dajemo golove i pobeđujemo. Za mene je najveći kvalitet Partizana što ima igrače koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku. Inače, doživeo sam topao prijem navijača, stalno su mi pisali i pre dolaska, a i sada. Najvažnije je da su me odlično prihvatili saigrači“.

Stručni štab kluba iz Humske uveren je da snalaženje na ne baš „vembli“ superligaškim terenima ne predstavlja problem nekadašnjem polazniku La Masije, jer se sa „džombama“ suočavao i dok je igrao u Sloveniji.

Ne brinite, već sam primetio, ha-ha-ha. U svakom trenutku moramo biti realni i da znamo šta nas čeka kada igramo u gostima. Najvažnije je da uvek pokušamo da igramo najbolji fudbal, prilagodimo se situaciji i iz nje, kakva god bila, uvek uzvučemo tri boda“.

Naredna šansa za skupljanje poena u prvenstvu jeste derbi meč sa Vojvodinom u Novom Sadu. Prethodno će crno-beli u četvrtak dočekati RFS u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Maki Banjak dobro poznaje Letonce, jer je prošle godine vojevao sa njima u dresu Ljubljančana.

Svaka utakmica je priča za sebe. Promenili su Letonci mnogo igrača, ali ja nikada ne volim da pričam o protivnicima, mada mislim da neće igrati ofanzivno protiv nas, već na kontranapade“, crta skicu duela novi štoper Partizana.



tagovi

FK PartizanMaki Banjak

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara