Dani Olmo
Dani Olmo

Maksimirska fabrika para – Junajted sprema 40.000.000 za Danija Olma

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 09:16

Jasno je već sada da će postati najskuplja prodaja u istoriji Dinama

Bilo je tu bombastičnih transfera i suma od kojih se prosečnom čoveku zavrti glava, ali čini se da će tek Dani Olmo napraviti dar-mar u hrvatskom fudbalu. Jer više nema nikakve dileme da će mladi reprezentativac Španije postati najskuplja prodaja u istoriji zagrebačkog Dinama s tim da bi mogao da dosegne sumu koju niko nije mogao da očekuje. Sportske novosti naime pišu da se u trku za potpis 21-godišnjeg ofanzivnog veznog uključio i Mančester junajted koji je navodno spreman da za Olma izdvoji astronomskih 40.000.000 evra!

Astronomskih bar za naše uslove na Balkanu, ali Olmo je odavno prevazišao taj nivo da bi na u nedelju završenom Evropskom U21 prvenstvu na kome je Španija osvojila zlato pokazao da je jedan od najtalentovanijih igrača planete u klasi 98. Odigrao je četiri utakmice, postigao tri gola, a proglašen je i za najboljeg igrača finalnog meča sa Nemačkom. Takav učinak u Italiji i San Marinu samo je ubrzao trku za Olmov potpis, mada je i ranije tu bilo interesovanja ozbiljnih evropskih klubova.

Izabrane vesti

Do sada se najviše pisalo o Milanu, te o proceni maksimirskog kluba da Olmo ne može da ide ispod 20.000.000 do 25.000.000 evra. Posle vanserijskog Eura očigledno su u Zagrebu rešili da povise ulog. Zna to da radi Zdravko Mamić. Svojevremeno je i prva ponuda Totenhema za Luku Modrića iznosila 10.000.000 evra, pa je na kraju otišla na 21.000.000. Najskuplja Dinamo prodaja ipak je Marko Pjaca, koji je otišao u Juventus za 23.000.000 evra.

Olmo će izvesno koštati i više, pošto se za prema informacijama Sportskih novosti za njegove usluge raspituju i Čelsi, Liverpul, Arsenal, Borusija Dortmund, Bajer iz Leverkuzena, Bajern, Inter, Milan, pa čak i Pari Sen Žermen. Sam igrač bi najradije u Englesku ili Nemačku, a stiče se utisak da je Mančester junajted tu najozbiljniji.

A što se tiče sume od 40.000.000 evra? Deluje zaista previsoko za igrača iz hrvatskog šampionata, ali nemojmo zaboraviti da je Mančester junajted baš pre neki dan izdvojio 55.800.000 evra za Arona Van-Bisaku iz Kristal Palasa, beka koji je na Evropskom U21 prvenstvu odigrao samo jedan meč. Olmo je pak bio jedan od najzapaženijih igrača turnira.
Sad će početi ozbiljni razgovori, na kraju odlučuje Dinamo. I Olmo, naravno. Ja sve što imam od zainteresovanih klubova šaljem Dinamu, a kad se klubovi dogovore, ja onda dolazim da dogovorim uslove za Danija. U ovom trenutku Dani može da igra u svakom klubu, to je pokazao na Euru. I u svakom klubu će biti pojačanje. A kad već govorimo o Mačester junajtedu, on nema takvog igrača kao što je Olmo“, kaže za Sportske novosti Endi Bara, čovek koji je Olma još kao 17-godišnjaka i doveo iz Barselone u Zagreb.

Kakav je to bingo bio.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara