Nemanja Maksimović (©MN Press)
Nemanja Maksimović (©MN Press)

Maksimović: Mnogi su mislili da ne možemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 10:46

“Nije bilo razloga za to, mi smo grupa kvalitetnih igrača”, ističe vezista Hetafea

Igra reprezentacije Srbije je u većem delu sinoćnje utakmice bila impresivna, ali rezultat – nije. Valjda smo tako navikli sa Orlovima. Iako su Norvežanima održali čas fudbala u Oslu, izabranici Ljubiše Tumbakovića put do finala su morali da traže preko produžetaka. Obavezno uz dramu. Odlična igra na kraju je ipak naplaćena i ono što svi redom, pa i Nemanja Maksimović, ističu, prolaz je najvažniji.

Izabrane vesti

Najbitnija je pobeda. Jako teška utakmica, mislim da smo morali mnogo ranije da je rešimo. Malo smo ih precenili, ali je to u neku ruku i dobro jer smo ih ozbiljno shvatili i od prvog minuta ušli maksimalno ozbiljno, znali smo šta ćemo da radimo”, rekao je vezista Hetafea po završetku meča.

Septembarski mečevi u grupnoj fazi Lige nacija protiv Rusije i Turske rezultirali su time da navijači ne osete preveliku euforiju uoči meča sa Norveškom. Kako u srpskoj, tako i u norveškoj fudbalskoj javnosti, skandinavska selekcija stavljena je u ulogu favorita. U pobedu naše reprezentacije malo ko je verovao. U onakvu igru još manje. I to je Orlovima dalo dodatan motiv.

Posebno nas je motivisalo to što su mnogi mislili da ne možemo da pobedimo Norvešku. Nije bilo razloga za to, mi smo grupa kvalitetnih igrača. Problem je što je mnogo ranije trebalo da igramo, i nikako nismo mogli da dočekamo ovu utakmicu.”

Ipak, posao je daleko od obavljenog. Srbija je tek na pola puta. U finalu čeka Škotska, reprezentacija koja po stilu igre ne odstupa od ostalih ostrvskih.

Očekuje nas još jedna jako teška utakmica. Ništa nam neće značiti ova pobeda ako ne dobijemo Škote kući. Nadamo se da će do tada dozvoliti prisustvo publike na stadione i da se pred našim navijačima kvalifikujemo na tako željeno Evropsko prvenstvo”, zaključuje Maksimović


tagovi

SrbijaNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara