Nemanja Maksimović (©MN Press)
Nemanja Maksimović (©MN Press)

Maksimović podseća na Mundijalito: I tada smo izgubili od Urugvaja

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 17:22

"Imamo realne šanse da prođemo grupu, bitno je da vlada dobra atmosfera", ističe mladi vezista

Rezultat prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru nije bio dobar po Srbiju. Poraz od Brazila 0:2 nije prijatan, ali ne bi trebalo da pokvari atmosferu u nacionalnom timu. Verovalo se u iznenađenje protiv reprezentacije petostrukog svetskog prvaka, ipak, s mnogo više argumenata za osvajanje tri boda Orlovi ulaze u mečeve protiv Kameruna (28. novembar, 11 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20 časova).

I dalje je sve u rukama naših fudbalera. Ako pobede obe utakmice, obezbediće učešće u osmini finala. Optimizam je prisutan, a Nemanja Maksimović dodatno ga pojačava podsećanjem na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, 2015. na Novom Zelandu.

Izabrane vesti

Orlići su se tada popeli na svetski tron pobedivši Mali (2:0), Meksiko (2:0), Mađarsku (2:1), SAD (penalima), ponovo Mali (2:1) i na kraju Brazil (2:1). Ali, put do trofeja počeo je porazom.

"Izgubili smo protiv Urugvaja u prvom kolu (0:1), ali i tada smo znali da nije kraj. Pobedili smo sve ostale utakmice i osvojili Svetsko prvenstvo. Imamo realne šanse da prođemo grupu, bitno je da vlada dobra atmosfera", istakao je Maksiković.

Vezista Hetafea, u to vreme kazahstanske Astane, bio je strelac pobedonosnog gola protiv Brazila, u produžecima za 2:1.

"Ispostavilo se da je to bio moj poslednji gol u dresu Srbije... Bitna je hemija unutar tima, da se ekipa vrati psihološki. Velika je razlika između mlađih kategorija i seniorskog fudbala... Brazil je velika fudbalska sila koja ima na raspolaganju mnogo više igrača od nas i tu je ključna razlika. Pokazali smo u Lisabonu i Oslu da se odlično nosimo sa teretom pritiska u ključnim utakmicama. To je dokaz da naša ekipa ima dodatan kvalitet", smatra Maksimović.

Utakmica sa Kamerunom biće prva na programu u utorak, dakle od 11 časova, po velikoj vrućini.

"Mislim da ćemo biti spremni za Kamerun bez obzira na sve. Kamerunci imaju brze igrače u napadu, ukoliko zaustavimo njihovu kontru - odradićemo dobar deo posla na putu do pobede... Nismo samo mi imali problem sa fizičkim padom tokom utakmice. Pogledajte Nemce protiv Japana, Kamerun u duelu sa Švajcarcima. Imale su i ostale ekipe iz Evrope muke sa adaptacijom. Došli smo iz zime, ovde je toplo vreme, velike vrućine", konstatovao je Maksimović i dodao da svi igrači u srpskom timu treniraju punim kapacitetom i da su na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću.

Mladi vezista podseća i da je osim pobede važno i biti efikasan, kao i voditi računa o faulovima.

"Bitni su golovi, ali i fer-plej. Videli smo da FIFA i UEFA gledaju i to. Svakako je najvažnije pobediti, a onda i dati što više golova. Verujem da tehnički možemo da im napravimo probleme", zaključio je Nemanja Maksimović.



tagovi

Nemanja MaksimovićKatar2022fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara