Nemanja Maksimović (©AFP)
Nemanja Maksimović (©AFP)

Maksimovićevih 30% ključ transfera Hosea Bordalasa u Valensiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 14:14

Anhel Tores ima plan...

Piter Lim traži novog trenera i nije dugo medijima trebalo da “provale“ da je Hose Bordalas, posle pet izuzetno dobrih sezona u Hetafeu, prva želja vlasnika Valensije. Međutim, kao i uvek kad je singapurski milijarder u pitanju, svaki evro je bitan, pa bi novac i ovde mogao da bude od presudnog značaja. Novac i ugovor Nemanje Maksimovića.

Naime, u Bordalasovom ugovoru sa Hetafeom – a on ističe za godinu dana – postoji i izlazna klauzula u visini od 1.500.000 evra. I naravno da je Lim neće platiti, neće on dati centa za obeštećenje za novog trenera, posebno zato što zna da Bordalas ima džentlmenski dogovor sa predsednikom Hetafea Anhelom Toresom da mu posle uspešne saradnje ne praviti probleme sa prelaskom na viši nivo.

Izabrane vesti

To ipak ne znači da Tores neće štititi interese svog kluba. Samo će pokušati da pronađe drugi način.

I tu dolazimo do Nemanje Maksimovića, koji je 2018. stigao u Hetafe baš iz Valensije i momentalno postao neizostavan šraf u Bordalasovoj mašineriji. Hetafe ga je platio 5.000.000 evra, a Valensija je zadržala i 30 odsto od narednog transfera srpskog reprezentativca.

Toresov plan je da sada ubedi Valensiju da se odrekne tih 30 odsto, a da zauzvrat dobije Bordalasa bez obeštećenja. Teoretski, Valensija bi takav potez mogao da košta mnogo skuplje od onih 1.500.000 za izlaznu klauzulu, ali pitanje je i da li će Hetafe u skorije vreme prodavati Maksimovića, a i da li će Slepi miševi uspeti da pronađu drugog, jednako kvalitetnog šefa.

Pregovori će početi čim se za vikend i zvanično završi sezona u Primeri.


tagovi

Nemanja MaksimovićHose Bordalas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara