Bavarci sa peharom, © AFP
Bavarci sa peharom, © AFP

Mala je Nemačka za ovakav Bajern (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 21:55

Trijumfom nad Leverkuzeom Bavarci osvojili drugu uzastopnu duplu krunu – 4:2

Za ovakav Bajern Nemačka je mala! Davali su lažnu nadu Bavarci rivalima iz domaćeg atara, grcali tokom jeseni, ali kada je trebalo ubrzati Bajern je to radio. I pokazao da je apsolutno najbolji tim u Nemačkoj. Pehar namenjen pobedniku nemačkog kupa, krasiće u narednih 12 meseci trofejnu salu velikana iz Bavarske. To je siže finala u kojem je Bajern odličnom igrom u prvom poluvremenu stavio do znanja Leverkuzenu da mu neće ostaviti mnogo šansi da prigrli pehar – 4:2.

Kada se podvuče crta, Bajern je zasluženo pobedio. Međutim, imaće mnogo razloga da žale u redovima Farmacuta zbog izgubljene bitke. Trener Boš se odlučio da izvede na teren postavu bez klasičnog napadača. Foland je ostao na klupi, isto takođe nije bilo Demirbaja.

Izabrane vesti

Trebalo je da defanzivnom Farmaceuti umore rivala, međutim ništa od predviđenog se nije desilo. Bajern je na karakterističan način, igrao kao u transu. Ofanzivno potentno, udarali su Bavarci sa svih strana Već u 16. minutu Bajern je poveo. Bio je to slobodan udarac sa nekih 17 metara, Alaba se dugo nameštao, komunicirao sa živim zidom i sudijom, a onda savršeno precizno pogodio dalji ugao. Ništa u tim trenucima nisu mogli da urade igrači Leverkuzena. Osim da nemo posmatraju divne Bajernove akcije. Kao onu iz 24. minutu kada je Gnabri dobio loptu iz dubine i lagano izvršio egzekuciju.

Trener Leverkuzena Peter Boš video je da mora da napravi radikalnu promenu u igri. Nisu imali šta više da čekaju igrači Bajera. Otuda smo videli sjajno drugo poluvreme. Pre svega, ravnopravnije.

Tek što je ušao Foland je počeo da zadaje mnogo problema Bavarcma. Promašio je iskusni napadač sjajnu šansu, što je vrlo brzo kaznio Robert Levandovski. Častio je golman Leverkuzena Hradecki. Šutirao je Poljak sa nekih 30 metara, lopta je išla pravo u Hradeckog, ali je on očajno reagovao i sam je uneo u mrežu. Igrao se 59. minut, i bilo je jasno da će se Leverkuzen teško vratiti.

Ipak, nisu nominalni domaćini zaslužili samo počasni pogodak preko Bentnera. Mogli su da ozbiljno zakuvaju utakmicu, imali su nekolko kolosalnih prilika. Međutim, nije vredelo. Bajern je bio suviše dominatan ove sezone, da bi trofej izgubio u poslednjih 20 minuta. Ako je bilo neke dileme rešio ih je Robert Levandovski 51. golom u ovoj sezoni.

Leverkuzen je uspeo da ublaži poraz pogotkom Haverca iz penala u poslednjim sekundama meča.


tagovi

Robert LevandovskiManuel Nojer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara