Maldini i Boban mole prijatelja Rui Koštu da spusti cenu ispod 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 11:48

Milan pokušava da dovede portugalskog vezistu

Pet dana pre kraja zimske fudbalske pijace, Milan nije ni blizu kraja realizacije planova u prelaznom roku. Iako su došli Ibrahimović, Kjer i Begović, a otišli Kaldara i Reina, Rosoneri i dalje pregovaraju na više frontova.

Čekaju se transferi Susa u Sevilju i Rikarda Rodrigeza u Fenerbahče, neizvesno je šta će biti sa Pjontekom i Paketom, a Milan pokušava u smiraj prelaznog roka da dovede i portugalskog vezistu Florentina Luiša (20) iz Benfike.

Izabrane vesti

Mladi Portugalac je u poslednjih nekoliko dana postao meta Rosonera, ali praćen je tokom cele sezone. Direktori Paolo Maldini i Zvonimir Boban su impresionirani Florentinovim potencijalom iako on čak nije ni standardan u prvoj postavi Benfike. Trener Bruno Laž ga je lansirao u prvom timu kada je preuzeo Benfiku sredinom prošle sezone jer ga je poznavao iz B tima poput Žoao Feliksa. Florentino je ostavio dobar utisak prošle sezone na poziciji zadnjeg veznog, potom je dobro krneuo i u ovoj sezoni, ali je pre dva meseca izgubio mesto u startnoj postavi.

Portugalac ima otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra, ali niko u Benfiki se ne zanosi da će dobiti taj novac. Ono čemu se klub iz Lisabona nada je slična transfer operaciju koju je nedavno odradio sa Žedosnom Fernandešom. Mladi vezosta je otišao u Totenhem na pozajmicu od 18 meseci vrednu 4.500.000 evra uz opciju otkupa za 50.000.000 evra. Benfika od Milana traži 5.000.000 evra za pozajmicu Florentina na 18 meseci plus 40.000.000 evra za eventualni otkup ugovora.

Rosonerima je to za sada skupo i pokušavaju da smanje cenu. Maldini i Boban razgovaraju sa nekadašnjim asom Milana, a danas direktorom Benfike Rui Koštom o smanjenu cene. Maldini i Rui Košta su dugo godina bili siagrači i Milanov direktor se nada balgom popustu kod prijatelja.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara