(© twitter.com/AltaawounFC)
(© twitter.com/AltaawounFC)

Male tajne velikog čoveka: Tavambina čarolija, sudije mu poništile gol karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 21:53

Kamerunac je uprkos tome odveo Al Tavon u finale Kupa kralja Saudijske Arabije

Specijalizovao se Leandre Tavamba sa kup takmičenja. Dok je bio u Partizanu dvaput je podizao pehar Kupa Srbije (jednom u trenerskom mandatu Marka Nikolića, kasnije kod Miroslava Đukića), pelcer preneo u Saudijsku Arabiju, a on se očigledno primio na Bliskom istoku.

Pre dve sezone snažni Kamerunac je maltene sam doneo Al Tavonu prvi pehar Kupa kralja tako što je postigao šest golova u takmičenju, uključujući pobednički u poslednjem minutu duela sa favorizovanim Al Itihadom, a imaće priliku da kolekciju uveća ovog proleća, pošto je sadašnjem timu trasirao put u završnu predstavu.

Izabrane vesti

Tavamba je bio ključni igrač polufinalnog susreta u kome je Al Tavon savladao Al Fateh (3:2) i treći put u istoriji ušao u finale Kupa kralja Saudijske Arabije (1990, 2019). Tim Nestora El Maesteranedavno seo na klupu – prikazao je sjajan fudbal, u svim segmentima nadigrao rivala, vodio 3:0, tek pred kraj popustio, ali ulaznicu za finale je izborio.

Najviše zahvaljujući Leandreu Tavambi koji je sam na leđima nosio celu odbranu protivnika, pucao iz raznih pozicija, čak i na atraktivne načine, dvaput zatresao mrežu, ali je njegovu žalost računa mu se samo jedan gol. Onaj za 2:0, početkom  drugog poluvremena kad je iz okreta praktično prelomio meč.

Štata je samo što se nije važio onaj iz nadoknade vremena prvog dela, jer su do izražaja došle fizička snaga, brzina i inteligencija nekadašnjeg Partizanovog napadača.

Uostalom, pogledajte na 4.00 snimka...

Jedan od najlepših pogodaka u Tavambinoj karijeri poništio je VAR, jer je utvrdio da je u borbi za loptu i prostor faulirao jednog igrača Al Fateha.

Rival Al Tavonu u borbi za pehar biće Al Fasali, koji je u drugom polufinalu savladao lanjskog finalistu Al Naser.


tagovi

Al TavonLeandre TavambaSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara